Iserbyt wint beklijvende driestrijd in wereldbeker Overijse

Een heerlijke cross in Overijse met uiteindelijk Eli Iserbyt die aan het langste eind trekt.

Iserbyt

Er was een kick-start voor Daan Soete, die de gehele eerste ronde voor zijn rekening nam op het loodzware parkoers van Overijse. De goede vriend van Wout Van Aert zakte in het vervolg echter snel weg en het was Quinten Hermans die vervolgens overnam. De renner van Wanty had een gaatje, maar Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout konden niet veel later toch aanhaken.

Hoewel Hermans ijzersterk leek, viel hij vervolgens weg van de kop. Hij kwam liefst drie keer ten val en kreeg ook nog te maken met schoenproblemen. Ondertussen keerde Toon Aerts wel terug tot aan de kop, waar even later Laurens Sweeck ook ineens vanuit de achtergrond opdook. Met Sweeck, Iserbyt en Vanthourenhout zaten er liefst drie ploeggenoten bij elkaar.

Toch kwam de eerste aanval van Aerts, maar de renner die bekendstaat om zijn hoge vermogens wist niet weg te komen en zag alleen Sweeck lossen. Het zou dan ook uitdraaien op een driestrijd. Daarin kwam de leider van het wereldbekerklassement als beste naar boven. Iserbyt wist met een beetje hulp van ploegmaat Vanthourenhout de beslissing te forceren en bleef zijn teammaat en Aerts voor.

Cyclocross
  • Cor Vos