HomeCyclocrossEli Iserbyt over constante vergelijking met de Grote Drie: 'We doen heus...

Eli Iserbyt over constante vergelijking met de Grote Drie: ‘We doen heus ons best, maar zij zijn zo belachelijk sterk’

Eli Iserbyt domineert de eerste periode van het cross-seizoen. Net als voorgaande jaren. Nu is het zaak om dat ook te blijven doen als Mathieu van der Poel, Wout Van Aert en Tom Pidcock terugkeren in het veld.

Iserbyt was in Overijse deze middag al voor de zevende keer de beste dit seizoen. En toch, iedere week wordt er weer op geduid dat Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock nog niet aanwezig zijn in de cross. Iserbyt vertelde eerder deze week tegen Het Laatste Nieuws die constante vergelijking met de drie wereldtoppers enigszins beu te zijn.

“Weet je wat ik zo fout vind? Dat na drie jaar nog altijd niet doordringt dat zij, en ook Pidcock, pas in december opnieuw crossen. Elke dag opnieuw wordt gehamerd op het ontbreken van Van der Poel en Van Aert. Dan buig je de publieke opinie in het weekend onvermijdelijk om tot: 'Ja, die prutsers zijn weer aan het rijden. Hoelang gaat het hier nog duren? Ah, Eli is weg? Allez, t' is gedaan. Zet de tv maar af.' Ook in het commentaar tijdens de cross komt dat terug.”

“Anderzijds snap ik het wel”, vervolgt Iserbyt. “Mocht ik niet beter weten zou ik als neutrale fan, bij afwezigheid van Wout, Mathieu en Tom, ook denken van: 'Losers, ze winnen drie maanden aan een stuk en nu kunnen ze niet mee.' Terwijl wij echt wel ons uiterste best doen om de Grote Drie te verslaan. Alleen: ze zijn zo belachelijk sterk. Het zal ook nooit goed zijn, want stel dat het lukt, op een dag… Offday voor Van der Poel, dus Iserbyt wint', zal er dan staan. Met een foto van Mathieu erbij, haha.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Christoph Roodhooft over Van der Poel: ‘Mathieu heeft weer zelfvertrouwen, maar het was met de hakken over de sloot’

Iemand als Thomas Dekker zette vraagtekens bij de voorbereiding op het WK van Van...

Lotte Kopecky werd vol frustratie 2e: “Ik pak hier het zilver, maar verlies hier het goud”

Nadat de Belgische Lotte Kopecky met haar groep weer aansluiting vond bij de koplopers...

Louis van Gaal gebruikt Annemiek van Vleuten als inspiratie voor Oranje: ‘Wat een voorbeeld is zij voor het bedrijven van topsport’

Bondscoach Louis van Gaal won donderdag met het Nederlands elftal van Polen en is...

Nederlands talent Nienke Vinke pakt brons op WK junioren

Tijdens het wereldkampioenschap voor de junioren dames, van bijna zeventig kilometer, pakt Nieke Vinke...

Meer zoals dit

Morgen barste het ook in Nederland los: het veldritseizoen

De Limburgse Kleebergcross wordt verreden in Mechelen. Hier is voor de jeugd elk jaar...

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.