Eli Iserbyt over constante vergelijking met de Grote Drie: 'We doen heus ons best, maar zij zijn zo belachelijk sterk'

Eli Iserbyt domineert de eerste periode van het cross-seizoen. Net als voorgaande jaren. Nu is het zaak om dat ook te blijven doen als Mathieu van der Poel, Wout Van Aert en Tom Pidcock terugkeren in het veld.

Iserbyt

Iserbyt was in Overijse deze middag al voor de zevende keer de beste dit seizoen. En toch, iedere week wordt er weer op geduid dat Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock nog niet aanwezig zijn in de cross. Iserbyt vertelde eerder deze week tegen Het Laatste Nieuws die constante vergelijking met de drie wereldtoppers enigszins beu te zijn.

"Weet je wat ik zo fout vind? Dat na drie jaar nog altijd niet doordringt dat zij, en ook Pidcock, pas in december opnieuw crossen. Elke dag opnieuw wordt gehamerd op het ontbreken van Van der Poel en Van Aert. Dan buig je de publieke opinie in het weekend onvermijdelijk om tot: 'Ja, die prutsers zijn weer aan het rijden. Hoelang gaat het hier nog duren? Ah, Eli is weg? Allez, t' is gedaan. Zet de tv maar af.' Ook in het commentaar tijdens de cross komt dat terug."

"Anderzijds snap ik het wel", vervolgt Iserbyt. "Mocht ik niet beter weten zou ik als neutrale fan, bij afwezigheid van Wout, Mathieu en Tom, ook denken van: 'Losers, ze winnen drie maanden aan een stuk en nu kunnen ze niet mee.' Terwijl wij echt wel ons uiterste best doen om de Grote Drie te verslaan. Alleen: ze zijn zo belachelijk sterk. Het zal ook nooit goed zijn, want stel dat het lukt, op een dag... Offday voor Van der Poel, dus Iserbyt wint', zal er dan staan. Met een foto van Mathieu erbij, haha."

Cyclocross
  • Cor Vos