Remco Evenepoel wordt zesde bij Amerikaanse gravelrace (met toepasselijke naam), transgenderatlete wint en rijdt 'm op 13 minuten

Er gebeurde van alles in de eerste gravelrace waar Remco Evenepoel aan meedeed in het Amerikaanse Kansas! (En ook Formule 1-coureur Valtteri Bottas deed mee..)

remco evenepoel

Waar de meeste wielrenners nu toch echt even met een cocktail op het strand liggen daar toog Remco Evenepoel met ploegmaat Mattia Cattaneo naar de Verenigde Staten om daar mee te doen met de zogenaamde Belgian Waffle Ride. Bij zijn eerste kennismaking met het gravelen werd hij zesde in de race door de staat Kansas in het midwesten; Cattaneo werd achtste.

De profs van QuickStep deden niet mee aan de langste afstand die verreden kon worden. Die ging namelijk over 178 kilometer; Evenepoel en Cattaneo reden de 111 kilometer-race. Op die afstand ging de zege naar de transgenderatlete Molly Cameron, die maar liefst 13 minuten eerder dan Evenepoel finishte.

In een Instagram-post verhaalt Cameron over een race vol kettingproblemen (voor de mannen van QuickStep) en leeglopende banden.

Valtteri Bottas ook deelnemer

Bij de kortste afstand was er nog een opvallende deelnemer in Kansas, want daarin reed Formule 1-coureur Valtteri Bottas mee. Hij werd negende in de race over 58 kilometer. De Fin is besmet met het fietsvirus door zijn vriendin: Tiffany Cromwell is prof bij Canyon-SRAM - de Australische won de vrouwenwedstrijd in Kansas.