Iserbyt klasse apart op de Koppenberg

Eli Iserbyt heeft ook de Koppenbergcross op zijn naam geschreven. Er stond geen maat op de kleine Belg, die Toon Aerts en Lars van der Haar ruim voorbleef.

Iserbyt

Iserbyt wilde zich direct laten zien, want de eerste keer op de Koppenberg trok hij al vinnig ten aanval. Al snel in de cross draaide het daardoor uit op een tweestrijd, want enkel Toon Aerts kon zijn wagon aanhangen bij de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal. Terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam en de weersomstandigheden steeds slechter werden, zette Iserbyt in de derde ronde nog eens aan.

Daarmee zette hij Aerts dusdanig onder druk dat de voormalig-winnaar op de Koppenberg onderuit ging. In de derde ronde pakte Iserbyt zodoende een voorgift van twintig seconden, waarna de strijd al snel gestreden leek. Dat kwam inderdaad uit, want Iserbyt bleek een geweldige dag te hebben en liep gestaag uit op Aerts. Daarachter kwam ook niemand meer in de buurt van de kop van de koers.

Hoewel Iserbyt nog een klein slippertje maakte in de voorlaatste ronde wist hij de zege met gemak veilig te stellen. Aerts moest uiteindelijk 23 seconden toegeven, waardoor Iserbyt direct goede zaken doet in het klassement voor de X20 Badkamer Trofee, dat op tijd gaat. Lars van der Haar vervolledigde het podium.

Cyclocross
  • Cor Vos