Alleen in het wielrennen: Mathieu van der Poel traint met David Dekker van grote concurrent Jumbo-Visma 

Mooi dat dit kan toch?

mathieu van der poel wout van aert
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Langzaamaan keren de renners weer terug van de vakantiestranden en beginnen ze weer kilometers te maken - zeker de renners die in december weer door de modder gaan ploegen in de cross. En dus duiken er weer beelden op van profs tijdens hun rondjes door het vlakke land. Ook Mathieu van der Poel is na vier weken rust weer op de fiets gestapt. Hij is verlost van z'n rugproblemen.

Gisteren reed hij een rondje met iemand van een ploeg waarmee je hem niet zo snel denkt te zien fietsen, namelijk een renner van de ploeg van zijn grote concurrent Wout van Aert: David Dekker. De jonge prof Wout van Elzakker (Vini Zabu) legde het vast en postte het op Instagram in een story; VDP deelde het bericht via zijn Instagram-pagina.

Dekker zal er heus niet de spion uithangen en na het ritje een vuistdik rapport schrijven over hoe de vlag erbij hangt bij Van der Poel en dat doortsturen naar z'n ploegleiding, maar toch is het apart (en mooi) dat het zo gaat in de wielerwereld. Alsof spelers van Ajax en Feyenoord even een balletje gaan trappen.

Overigens valt het op dat Dekker z'n fiets met een spatbord helemaal winterproof is. Van der Poel is natuurlijk gewend aan modder en doet het dus zonder spatbord of asssaver. Ze hebben er ook best de pees op, want de kilometerteller van Van Elzakker tikt net de 44 per uur niet aan.

Van der Poel en Dekker gebroederlijk naast elkaar. | Beeld: Instagram Wout van Elzakker