Een rondje fietsen met Lance Armstrong? Het kan woensdag op Zwift!

Wiens droom kan hiermee uitkomen? Alle info hieronder...

lance armstrong

Hoewel Lance Armstrong officieel z'n zeven Tourzeges heeft moeten inleveren na z'n dopingbekentenis blijft hij voor voor velen wél de recordwinnaar van de grootste wielerwedstrijd op de planeet. En met die man kun je nu samen fietsen. Virtueel, dat wel. Maar ook dat telt!

De Amerikaan is namelijk woensdag om 17.00 uur Nederlandse tijd de group leader van een groepsritje op het virtuele wielerplatform Zwift. Met Armstrong kun je een uurtje door Watopia pedalleren op het rondje Flat Route Reverse. Het event wordt 'georganiseerd' door WEDŪ, een aan Armstrong gelieerde community van duuratleten.

Je hoeft niet meteen een epospuit in je arm te zetten om het bij te houden, want het gaat om een social ride waarin je ook kunt chatten met Armstrong - al weten we niet hoe hij op kritische vragen zal reageren... Het tempo zal tussen de 2,5 en 3,1 watt per kilogram liggen.

Het aantal deelnemers staat op moment van schrijven op 458, maar kijk niet gek op als je woensdagmiddag met (veel) meer dan 1000 mensen tegelijk een peloton vormt. Als je de Zwift Companion-app downloadt, kun je je aanmelden via de link in de tweet hieronder.