Iserbyt lonkt naar grote ronde: 'De gesprekken daarover zijn ingezet'

Crossers op de weg. Het is geen zeldzaamheid meer en het lijkt erop dat nog meer een wegloopbaan overwegen. Zo ook Eli Iserbyt.

Iserbyt

De kleine Belg is de man van het crossjaar tot nog toe. Maandag won hij nog overtuigend op de Koppenberg. Tegenover Sporza vertelde zijn manager Jurgen Mettepenningen over de wegambities van hun ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal. "Eli is misschien wel iemand die een grote ronde zou kunnen gebruiken om zijn motor te vergroten. De vraag is hoe ver we moeten meegaan in dat verhaal. En in welke mate wil Eli dat zelf?"

In navolging van Mathieu van der Poel en Wout van Aert presteren ook Tim Merlier, Tom Pidcock, Joris Nieuwenhuis, Gianni Vermeersch en Quinten Hermans uitstekend in het wegpeloton. Nu lijkt ook Iserbyt dus te lonken naar een loopbaan op de weg. "Als Eli zou aangeven dat hij een grote ronde wil rijden, dan zijn we geïnteresseerd om de ploeg procontinentaal te maken. Maar dan moeten onder meer Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck ook meegaan in dat verhaal."

Iserbyt in de Koppenbergcross

Mettepenningen en zijn ploeg zijn de eerste gesprekken inmiddels gestart. "Eli is een topper die je moet soigneren. Als hij aangeeft dat hij die stap wil zetten, dan moet je er aandacht aan besteden. En dan zullen we met onze sponsors bekijken hoe ver we kunnen meegaan in dat verhaal. Al is het niet omdat je een procontinentale ploeg bent, dat je morgen zomaar de Ronde van Italië kan rijden. Zo gemakkelijk zal het niet gaan."