Niet op het WK, wel op de Wooning Zesdaagse Rotterdam: superduo Jan Willem van Schip/Yoeri Havik

Je kan de Europees kampioenen in de koppelkoers live aan het werk zien in Ahoy!

van schip havik

Woedend waren ze, toen ze niet naar het WK mochten vanwege bureaucratische beslommeringen, waarbij ze de dupe werden van gedoe tussen de UCI en de KNWU. Yoeri Havik en Jan Willem van Schip waren net op schitterende wijze Europees kampioen geworden op de koppelkoers, maar konden geen gooi doen naar de regenboogtrui.

Op de Wooning Zesdaagse van Rotterdam gaat het duo wel een gooi naar de zege doen, zo maakte de organisatie bekend. Van 7 tot en met 12 december zijn zij één van de grote favorieten op de eindoverwining. Havik won vorig jaar nog met z'n inmiddels gestopte partner Wim Stroetinga.

"Maar gelukkig heeft Yoeri in Jan-Willem een uitstekende vervanger gevonden, die sterk én snel is. Voor mij zijn ze – samen met Terpstra en De Ketele – de grote favorieten. Het is echt een droomduo. Beiden zijn zeer rap én ze hebben de duur om ronden te pakken. Dus ze kunnen op meerdere manieren winnen", zegt wedstrijddirecteur Michael Zijlaard.

Ook Havik zelf denkt dat ze hoge ogen kunnen gooien in december. Hij verheugt zich erop om te rijden. "Afgelopen jaar was mijn tiende poging om te winnen in Rotterdam en het lukte. Het is dan ook extra bijzonder om dit jaar na zo’n lange tijd – door corona – weer een groot evenement te rijden. En dan ook nog als Europees kampioen voor thuispubliek."

Nieuws
  • Cor Vos