Patrick Lefevere: 'In tegenstelling tot wat mensen denken, ben ik geen dictator' 

De Belgische ploegbaas over de besluitvorming binnen de ploeg: welke grote ronde gaat Evenepoel rijden?

patrick lefevere
  • Patrick Lefevere Patrick Lefevere

Vandaag wordt in Budapest bekendgemaakt hoe de eerste drie dagen van de Giro-start in Hongarije eruit zullen zien. Of we Remco Evenepoel daar in mei gaan zien, is nog steeds onzeker. In de Vlaamse krant Het Nieuwsblad legt Patrick Lefevere uit hoe de besluitvorming binnen de ploeg eruitziet en wat de afwegingen zijn.

"We zijn nog altijd een beetje aan het debatteren in de ploeg over wat nu de beste grote ronde voor Remco wordt in 2022. Ik heb mijn idee en dacht in eerste instantie aan de Giro, maar in tegenstelling tot wat sommige mensen denken, ben ik geen dictator. Ik luister ook naar de ploegleiders en trainers vooraleer we een keuze maken op het eerste trainingskamp in december."

Wat wel duidelijk is: Evenepoel zal in ieder geval de Tour niet rijden. Normaal gesproken begint de Belg zijn seizoen in de Argentijnse Ronde van San Juan. "Ik heb met die organisatie een contract getekend, maar ik kan eraan toevoegen dat de anticovidmaatregelen groter zijn dan het contract. Die organisatie dekt zich in van hier tot in Tokio in het geval dat het door covid-omstandigheden toch niet door kan gaan. Het blijft onder voorbehoud."

Corona wederdienende wordt de Ronde van San Juan verreden van 23 januari tot en met 30 februari.