Jong, jonger, jongst: Pauwels Sauzen Bingoal trekt 15-jarig Belgisch talent aan

De verjonging in het wielrennen neemt nu wel extreme vormen aan...

pauwels sauzen

De afgelopen jaren is de trend in het wielrennen: jong, jonger, jongst. Pogacar, Evenepoel en vele anderen slaan de beloftencategorie over en staan er al meteen bij de profs. Ook in het (vrouwen)veldrijden is die trend merkbaar met de opmars van Kata Blanka Vas en de hele rits nog jongere Nederlandse talenten (Fem van Empel, Puck Pieterse, Shirin van Anrooij)).

Veldritland bij uitstek België kon daarin niet meegaan, maar misschien komt daar met de pas 15-jarige Shanyl De Schoesitter verandering in. Deze 15-jarige Vlaamse tekende gisteren een contract bij de formatie van Pauwels Sauzen Bingoal, de ploeg waar bijvoorbeeld ook Denise Betsema voor rijdt.

De Schoesitter is Belgisch kampioene op de mountainbike in de nieuwelingencategorie en stond ook op het podium van het Belgisch kampioenschap op de weg. Ze zal op 1 januari in het shirt van haar nieuwe ploeg rijden - eerst nog bij de nieuwelingen. Ze is uiteraard erg blij dat ze dat de komende jaren zal dragen, zegt ze op de website van haar nieuwe ploeg.

"Het wordt speciaal om straks ploeggenote van iemand als Denise Betsema te worden. Ik kan heel veel van haar opsteken. Ik rijd in de zomer graag op de MTB en op de weg, maar het veld blijft wel mijn hoofddiscipline. Glijden in technische moddercrossen: dat vind ik echt plezant. Hopelijk kan ik ooit prof worden en een wereldkampioenschap rijden. En ik zou ook heel graag ooit eens naar de Olympische Spelen gaan. Hopelijk kan dat ooit als veldrijdster."

P.S. Wat kijkt die etalagepop in Pauwels Sauzen-pakje eng hè...

Nieuws
  • Pauwels Sauzen Bingoal