Katrien Duck op wielershirt? Ook EF Education in vrouwenpeloton, met evenveel salaris als mannen

Steeds meer 'mannenploegen' in het vrouwenpeloton. En EF Education pakt het meteen groots aan...

ef education
  • EF Pro Cycling EF Pro Cycling

EF Education zal vanaf komend seizoen ook te bewonderen zijn in het vrouwenpeloton. De sponsor van de ploeg van Jonathan Vaughters sluit aan als hoofdsponsor bij de al bestaande Amerikaanse vrouwenploeg TIBCO-SVB. De ploeg zal in 2022 door het leven gaan als EF Education-TIBCO-SVB.

De leiding van het team blijft in de handen waar-ie is (bij Linda Jackson, een Canadese oud-prof) en zal niet opgaan in de BV van Jonathan Vaughters (Slipstream) waar de World Tour-ploeg onder valt, maar er zal wel samenwerking gezocht worden, gezien ook de tweet van de mannenploeg met de aankondiging.

Wat verder bijzonder is: de ploeg zal de vrouwen die ervoor rijden (minimaal) het minmum salaris betalen dat de UCI verplicht aan mannen in een World Tour-ploeg te betalen (40.000 euro per jaar). Bij de vrouwen is dat minimum salaris door de UCI vastgesteld op 20.000 euro. Ook de vrouwenteams van Trek-Segafredo en Team Bike-Exchange hanteren deze regel al.

Bij TIBCO-SVB staan onder andere de Amerikaanse Clara Honsinger (won maandag de Koppenbergcross) en de Australische Sarah Gigante onder contract.

Of de nieuwe ploeg net als grote broer EF Education-Nippo af en toe met een mooie shirtjesstunt zal uitpakken en bijvoorbeeld een wedstrijd in een shirt met Katrien Duck erop zal gaan rijden, weten we niet. Maar we hopen het uiteraard wel!

Nieuws
  • Cor Vos