Emotionele Dowsett na werelduurrecordpoging over zijn zeldzame bloedaandoening: 'Hele leven gehoord wat niet kan, dat ik hier sta is al een overwinning' 

Een mooi en emotioneel verhaal van de Brit!

alex dowsett

Alex Dowsett kwam in Mexico 500 meter tekort om het werelduurrecord van Victor Campenaerts af te pakken. Op de baan op hoogte waar ook de Belg zijn record neerzette kwam hij tot 54.555 kilometer in een uur. Maar eigenlijk was er iets veel belangrijkers dan dat.

De Brit van Israel Start-Up Nation lijdt namelijk net als zijn moeder en z'n twee dochtertjes aan de erfelijke aandoening hemofilie, waarbij (simpel gezegd) bloed niet goed stolt. Geld ophalen en bewustwording creëren rond die ziekte was voor Dowsett minstens zo belangrijk als het record zelf.

"Ik en mijn moeder, mijn hele familie, hebben ons hele leven gehoord wat we allemaal niet kunnen. Geen voetbal, geen rugby. Daarom zie ik deze poging ook niet als een mislukking. Dat ik hier sta is al een overwinning. De grootste mislukking was geweest als ik het niet had geprobeerd", zei een geëmotioneerde Dowsett na zijn poging.

Dowsett wil een inspiratie zijn voor anderen, vooral voor z'n dochters. "Iets negatiefs omdraaien in iets positief, dat is wat ik wil uitstralen. Dat moet de boodschap zijn; dat het leven je soms slechte kaarten deelt, maar je er toch wat van kan maken."

Lees hieronder de hele Instagram-post van Alex Dowsett.

Achtergrond
  • Instagram Alex Dowsett