Pogacar was nog niet geboren toen-ie prof werd, maar hij knoopt er nog een jaar aan vast: Oscar Sevilla (45)

Letterlijk een half leven profwielrenner...

oscar sevilla

1998. Het was het jaar van de Tour de Dopage. Marco Pantani won 'm. Ook de Giro won hij. In die wedstrijd maakte een toen 22-jarige Oscar Sevilla z'n debuut in een grote ronde. Hij reed die Giro niet uit, maar een paar jaar later verzamelde hij in dienst van Kelme mooie ereplaatsen in grote rondes (tweede en vierde in de Vuelta, zevende in de Tour).

Hij reed in wat voor normale wielrenners hun nadagen zijn nog een jaar in dienst van T-Mobile. Maar Oscar Sevilla is geen normale wielrennen, want hij ging maar door. De ploegjes steeds kleiner, de koersen steeds obscuurder - 29 september jongstleden stond hij nog op het podium als de nummer drie van het eindklassement in de Amerikaanse Joe Martin Stage Race; in de Tour du Rwanda werd hij achtste.

Via Kelme, T-Mobile en Phonak kwam hij terecht bij Relax-Gam, Rock Racing, Gobernation de Antioquia-Indeportes Antioquia, EPM-UNE-Area Metropolitana en de afgelopen vier jaar Team Medellin. Bij die laatste ploeg knoopt de inmiddels 45-jarige Sevilla er nog een jaartje aan vast, zo maakte hij bekend op Twitter.

Daaronder hebben we, om de boel even in perspectief te zetten, wat dingen en gebeurtenissen gezet die aan de hand waren toen Oscar Sevilla in 1998 prof werd...

Toen Oscar Sevilla profwielrenner werd...

...betaalden we nog met de gulden
...was Tadej Pogacar dus nog niet geboren
...was Adrie van der Poel nog profwielrenner (en Mathieu een dreumes van 3)
...kon je elke zaterdagochtend kijken naar de Mega Blubber Power Race in Telekids