Oud-renner Filippo Pozzato in ziekenhuis opgenomen met Covid-19, heeft spijt van niet-vaccinatie: 'Ik was een idioot'

Poeh, Pozzato is er flink van ziek van (letterlijk en figuurlijk) en kwam tot nieuwe inzichten...

filippo pozzato

De Italiaanse oud-wielrenner Filippo Pozzato ligt in het ziekenhuis van Vicenza met Covid-symptomen nadat hij een coronabesmetting opliep. De Italiaan die in de zeroes furore maakte en onder andere in 2006 Milaan-Sanremo op z'n naam schreef werd ziek na de (gravel)races die hij eind oktober organiseerde in de streek Veneto.

Pozzato legt aan Tuttobici, een Italiaans wielermagazine, uit dat het steeds slechter met 'm ging en hij vooral last van z'n luchtwegen heeft, met een ziekenhuisopname als gevolg.

"Ik begon me na die races slecht te voelen, kreeg wat koorts en deed meteen een test: het was covid. Vervolgens heb ik ongeveer tien dagen zo'n 39,5 graden koorts gehad. Die koorts ging weg, maar ik kreeg er een zware longontsteking voor terug. Ik reeg zuurstof toegediend, maar als het nog erger wordt, moet ik aan de beademing."

Z'n eigen ziektebeeld heeft bij Pozzato wel tot wat nieuwe inzichten geleid. "Iedereen zei dat Covid-19 bullshit is, maar als je er zelf mee te maken krjgt, piep je wel anders. Ik hoop dat ik er weer bovenop kom. Ik dacht dat ik het niet zou krijgen, ik dacht dat ik sterk was, want ik was al eerder bij mensen die besmet waren en toen gebeurde er niks. Daarom liet ik me niet vaccineren. Ik was een idioot en betaal er nu de tol voor", aldus een stellige Pozzato.

Nieuws
  • Cor Vos