Sven Nys (Nederlandse) kampioenenmaker: ongekend succes op EK veldrijden

Zelf was hij top, maar als ploegleider gaat het ook uitstekend. Zeker op het afgelopen EK oogstte zijn ploeg!

sven nys lucinda brand

Het EK veldrijden is een landenwedstrijd en zeker als Nederland goed scoort willen we daar alles van weten - 'we' waren met overmacht de beste in de medaillespiegel.

Maar als we even door die landentruien heen kijken, dan zien we vooral dat Baloise Trek Lions, de veldritploeg van Sven Nys bijzonder goed scoorde op afgelopen EK. Opvallend daarbij is dat de Belg Nys vooral Nederlandse kampioenen naar de Europese titel coachte.

Drie van de vier Nederlanders in de ploeg mochten afgelopen weekend een sterrentrui aantrekken in het Drentse Wijster. Bij de vrouwen elite was Lucinda Brand oppermachtig, bij de heren elite bekroonde Lars van der Haar een sterke inhaalrace met de trui en bij de vrouwen beloften pakte de 19-jarige Shirin van Anrooij de titel.

De enige Nederlander in dienst van Baloise Trek Lions die niet met een trui naar huis ging was Tukker Pim Ronhaar. De jonge Nederlander rijdt een sterk seizoen, maar had in de beloftenkoers een offday. Papa Nys zag z'n zoon daar wel het zilver pakken - Thibau rijdt uiteraard ook voor Baloise Trek Lions.

Cyclocross
  • Cor Vos