Teleurstellende Iserbyt: 'Ik heb geen verklaring voor mijn slechte dag'

Eli Iserbyt kende een baaldag tijdens het EK veldrijden. De Belg kwam niet in het stuk voor en eindigde als twaalfde.

Iserbyt

Nochtans werd Iserbyt vooraf bestempeld als topfavoriet. Hij won al acht keer dit cross-seizoen en de VAM-berg past goed bij zijn vinnige manier van rijden. Nog voor halfweg koers zat hij op een gat en werd hij ook achtergelaten door latere winnaar Lars van der Haar, die wel de aansluiting met de kop van de koers wist te maken. Iserbyt kwam als twaalfde over de streep op bijna vier minuten van de Nederlander.

"Ik had een slechte dag", vertelde Iserbyt na afloop tegen Sporza. "Ik zat na drie ronden al meteen op mijn limiet. Bergop ging het niet echt. Ik moet er nu vrede mee hebben en vooruit kijken. Ik heb er niet echt een verklaring voor, maar misschien was de combinatie te zwaar. Volgens mij was het allemaal wel haalbaar. Gisteren (zaterdag, red.) had ik een heel goed gevoel. Jammer dat zoiets op de wedstrijddag moet gebeuren."

"Ik had meer verval dan de rest. De eerste ronde is altijd veelzeggend en die was al niet super bij mij. Ik werd ook even opgehouden door een val. Precies wat concentratieverlies ook. Maar ik zeg het, dat hoort erbij op een slechte dag. Ik ben blij voor Lars dat hij die titel heeft kunnen behalen. Als je op drie minuten eindigt, dan moet je niet echt ontgoocheld zijn. Het is harder voor de tweede als je niet wint."

Cyclocross
  • Cor Vos