Christoph Roodhooft over manier van koersen Van der Poel: 'Mathieu is een renner met meer plussen dan minnen'

Christoph Roodhooft is soms kritisch op de manier van koers van Mathieu van der Poel. In Parijs-Roubaix smeet hij te veel met zijn krachten, maar het maakt VDP ook de renner die hij is volgens de Belg.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

"Geloof het of niet, maar Mathieu van der Poel kan zijn koersinstinct soms bedwingen", vertelt hij tegen Procycling. "Hij doet het niet altijd, maar het is al wel gebeurd. De Ronde van Vlaanderen die hij won vorig jaar!"

Toch heeft Roodhooft ook een kritiekpuntje. "In Parijs-Roubaix rijdt hij natuurlijk te veel op kop, met Sonny Colbrelli in zijn wiel. Mathieu heeft zijn karakter en zijn enorme potentieel. Hij is al efficiënt gebleken, maar hij is ook al inefficiënt gebleken. Anderzijds win je niet altijd wanneer je doeltreffend bezig bent. Mathieu is een renner met meer plussen dan minnen."

Broer Philip Roodhooft laat vervolgens ook zijn licht schijnen over de kopman van Alpecin-Fenix. "Een van die plussen is toch wel zijn kwaliteit om moeiteloos van discipline te switchen. Ik zie hem in de toekomst minder in het veld acteren. Daar heeft hij echt alles gewonnen. In de cross ligt de focus echt op het WK, maar als het niet past in de seizoensplanning, dan kan het een keer sneuvelen."

Wat betreft het WK veldrijden in Fayetteville onderzoekt de ploeg de impact die het heeft op Van der Poel. "De voorbereiding en de activiteit op de weg wordt alsmaar specifieker. Die combinatie van een jaar of drie geleden is niet meer vol te houden. Mathieu zal op z'n vroegst half december beginnen met veldrijden en hij zal met zekerheid stoppen na het WK in de Verenigde Staten."