HomePelotonpraatContract Sergio Higuita ontbonden na filmpje waarin hij op ander merk fiets...

Contract Sergio Higuita ontbonden na filmpje waarin hij op ander merk fiets rijdt (UPDATE: ploeg en renner leggen het bij)

Well, that escalated quickly... (helemaal onderaan het artikel vind je de update)

Eerder berichtten we over een grappig filmpje waarin Daniel Felipe Martinez en Sergio Higuita tijdens een Colombiaanse toertocht even hun duivels ontbinden en op een berg langs de andere deelnemers zoeven. Dat filmpje is Higuita duur komen te staan. Zijn contract bij EF Education-Nippo werd met onmiddellijke ingang ontbonden.

Higuita op de ‘verboden’ fiets. | Beeld: @DoCiclismo

De 24-jarige Colombiaan reed namelijk al op een fiets van S-Works, waarop BORA-hansgrohe rijdt, zijn werkgever voor komend seizoen. Dat is niet geheel ongebruikelijk in het profwielrennen – alvast wennen aan de nieuwe fiets – maar toch schoot het bij EF Education in het verkeerde keelgat.

“We snappen dat Sergio tijd nodig heeft om aan z'n nieuwe materiaal te wennen omdat hij naar een nieuw team gaat komend seizoen. Daar vragen ze normaal gesproken toestemming voor en die geven we dan ook als het gaat om trainingskampen met hun nieuwe team of niet-publieke evenementen. Maar hier deed hij mee aan een toertocht en dan is het niet respectvol naar ons team en onze partners, die hem gewoon nog betalen”, legt een woordvoerder van EF uit.

Daarop is het contract dus opgezegd. “Maar we hopen er op een goede manier uit te komen met Sergio. Het was beter geweest als hij op een fiets zonder merktekens erop had gereden, dat is ook gebruikelijk nadat de laatste race van het seizoen heeft plaatsgevonden en een renner van ploeg veranderd.”

UPDATE 10 november

De woordvoerder hoopte al dat de ploeg en renner er op een goede manier uit zouden komen, en dat is gebeurd. Dat melden ze beiden aan de website Cyclingnews. “We zijn tot overeenstemming gekomen om het contract niet per direct te beëindigen. Sergio is altijd een goede werknemer geweest, op de weg en ernaast. Rest ons nog hem succes te wensen in z'n verdere carrière.”

Deze mededeling kwam nadat Higuita zelf zijn excuses aanbood voor het incident. “Ik wil sorry zeggen tegen alle sponsors van het team en het team zelf. Dit is niet de manier waarop ik wil vertrekken. Ik ben blij dat we het op kunnen lossen en wens het team alle succes in de toekomst.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...