Internetverkiezing beste renner van het jaar in volle gang: stem Van der Poel (of iemand anders natuurlijk) naar de overwinning!

Stemmen maarrrrrrrr!

pogacar van der poel cavendish

Het Franse blad Velo Magazine maakte de genomineerden bekend waaruit sportjournalisten de renner van het jaar zullen kiezen, die de Velo 'd'Or krijgt. Maar op het internet wordt op het moment een veel mooiere verkiezing gehouden.

Het Twitter-account La Flamme Rouge organiseert namelijk net als eerdere jaren een zeer uitgebreide verkiezing waarin renners het in kleine polletjes tegen elkaar opnemen. Het account liet 64 renners en rensters nomineren (ook door 'het volk') en koppelde die aan elkaar in een schema zoals we dat bijvoorbeeld ook van het WK voetbal kennen.

Zo maakte Mathieu van der Poel in de eerste en tweede ronde gehakt van zijn tegenstanders, respectievelijk Sam Bennett en Richard Carapaz.

Maar het is ook weleens spannender. Zo zie je hieronder een deel van het schema waarin Fabio Jakobsen doorging naar de volgende ronde ten koste van Nairo Quintana met 51 procent van de stemmen tegenover 49 procent voor de Colombiaan.

Het stemmen voor de tweede ronde - waar Mathieu van der Poel dus al doorheen is - is nog in volle gang. Neem dus een kijkje op het account van La Flamme Rouge en stem Mathieu van der Poel of Fabio Jakobsen (of een andere renner natuurlijk) naar de overwinning!