HomeCyclocrossLet op! Vandaag veldrijden op tv (met kersvers Europees kampioenen Van der...

Let op! Vandaag veldrijden op tv (met kersvers Europees kampioenen Van der Haar en Brand)

Gouden crosswet: hoe korter de dagen, hoe groter de kans is dat er zomaar opeens een doordeweekse cross gepland staat.

In de overvolle veldritkalender is het niet meer dan logisch dat er ook doordeweeks gecrosst wordt. Rond Kerst staat er bijna elke dag wel een veldrit op het programma, maar ook vandaag is het raak: in het Vlaamse Niel, de Parel aan de Rupel vindt de traditionele Jaarmarktcross plaats. Deze cross telt mee voor het klassement van de Superprestige.

Niel kent een twee weken durende jaarmarkt en een van de onderdelen daarvan is – hoe kan het ook anders in Vlaanderen – een veldrit. Het 10.000 inwoners tellende plaatsje in de provincie Antwerpen organiseert de wedstrijd al sinds 1963. Vorig jaar ging de zege bij de mannen naar Laurens Sweeck; bij de vrouwen won Lucinda Brand.

De kersvers Europees kampioene is er ook dit keer weer bij in Niel. Ze krijgt concurrentie van onder andere Denise Betsema, Clara Honsinger, Ceylin del Carmen Alvarado, Yara Kastelijn en Annemarie Worst. Blanka Kata Vas is niet aanwezig in Niel, net als de Nederlandse beloften Shirin van Anrooij, Puck Pieterse en Fem van Empel.

Bij de mannen laat Lars van der Haar de Europese sterrentrui die hij zondag veroverde op de VAM-berg voor het eerst zien. Eli Iserbyt, titelverdediger Sweeck, Ryan Kamp, Thibau Nys en nog wat andere Vlaamse toppers zijn ook present.

TV

Je kunt zowel de vrouwen- als mannencross live op tv volgen. Sporza (op Één) is er vanaf 13.30 uur bij, met eerst de vrouwencross. De uitzending op Eurosport begint vijf minuten later, maar ook zij zenden beide wedstrijden uit.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.

Eli Iserbyt gaat z’n geluk beproeven op de mountainbike komende zomer: ‘Ideaal om iets nieuws te ontdekken’ 

De kleine Belg gaat Mathieu van der Poel achterna. Hij vertelt erover.