HomeCyclocrossBrand vlamt in laatste ronde naar zege in jaarmarktcross Niel: 'Vorig jaar een...

Brand vlamt in laatste ronde naar zege in jaarmarktcross Niel: ‘Vorig jaar een achtervolging, nu weer’

Een paar dagen na haar indrukwekkende Europese titel wint ze opnieuw!

Vijf dagen nadat ze op de VAM-berg op indrukwekkende wijze (ze reed zo ongeveer de gehele cross op kop) de Europese toitel voor zich opeiste, pakte Lucinda Brand ook de zege in de jaarmarktcross van Niel (Super Prestige). Het is de vierde overwinning van het seizoen voor Brand.

Brand kende een slechte start door een zadel dat omlaag was geschoten en bijbehorende fietswissel, maar de Zuid-Hollandse rukte al snel op zodat er een driestrijd ontstond tussen Denise Betsema, Annemarie Worst en Brand. Die eerste haakte was Betsema. De Texelse ging twee keer onderuit. Dat gold ook voor Worst op het wasbord – een stukje met kunstmatig aangelegde bultjes die elkaar snel opvolgden.

Dat gebeurde in de laatste ronde, die Worst nog inging met een voorsprong van elf seconden. Maar Brand reed het dicht en ging erop en erover. “De ronde ervoor viel ik ook al aan, maar toen vloog ik uit de bocht en nam Annemarie de aanval over. De ronde erna was ik er weer bij en probeerde ik het meteen weer op die plek. Ik wist dat ik anders niet meer van haar af raakte.”

Brand was de gehele cross op achtervolgen aangewezen. “Ik had een waardeloze start, dat lag niet eens aan dat zadel. Daardoor zat ik best wel in het gedrang. Vorig jaar was het al een achtervolging en nu weer, haha. Waarschijnlijk hoort dat bij dit rondje.”

De top 10 van de dag

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Details crash Benoot bekend: aan 67 per uur op auto, kwartier buiten bewustzijn

Op trainingskamp in het Italiaanse Livigno, nabij de Stelvio, kwam er een abrupt einde...

Interview | Dylan Groenewegen: ‘De foto met mijn vader na mijn ritzege krijgt een mooie plek aan de muur’

Voor onze Vuelta-special/Tourterugblik (hierrrr aan te schaffen) spraken we uitgebreid met Dylan Groenewegen. Hieronder...

Mooi beeld: Marianne Vos schrijft belangrijke boodschap voor zichzelf op stuur

Marianne Vos kwam zondag als eerste over de meet in de Zweedse WorldTour-koers Postnord...

Meer zoals dit

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.

Eli Iserbyt gaat z’n geluk beproeven op de mountainbike komende zomer: ‘Ideaal om iets nieuws te ontdekken’ 

De kleine Belg gaat Mathieu van der Poel achterna. Hij vertelt erover.