Fiets Geraint Thomas gestolen tijdens koffiestop op training

Maar de Brit reageert er alweer weer met zijn onderkoelde, sarcastische gevoel voor humor op - en er is een happy end!

geraint thomas
  • Geraint Thomas Geraint Thomas

Geraint Thomas kende met een val een val in de Tour en op de Spelen een teleurstellend seizoen. Hij verlengde wel zijn contract bij INEOS-Grenadiers en dus ving hij onlangs de training weer aan op zijn fraaie Pinarello. Maar al tijdens z'n eerste trainingsweek ging het mis voor de Welshman

Na een koffiestop moest hij namelijk constateren dat z'n fiets was gestolen. Thomas twitterde een foto van zichzelf in een Über die hem fietsloos naar huis bracht. Met zijn typisch Britse gevoel voor humor reageert hij op de situatie.

"Heerljke ritje, heerlijke koffiestop. Maar nu in een Über naar huis, omdat iemand mijn fiets heeft gejat. Het is een Pinarello Dogma F die een poetsbeurt nodig heeft en niet bij elkaar passende wielen."

Instant update: fiets weer teruggevonden door politie

Of het deze humorvolle tweet was die de criminelen op andere gedachten bracht, is onbekend, maar het is wel een feit dat de plaatselijke politie de fiets drie uur later terugvond en langsbracht bij Thomas. Eind goed, al goed! Hou Thomas z'n podcast in de gaten, want hij belooft op het hele verhaal terug te komen.