Thomas Dekker: 'Heb kunnen dealen met m'n trauma's dankzij truffeltherapie'

Truffeltherapie? Jazeker, hieronder lees je wat het precies inhoudt.

thomas dekker

Thomas Dekker kende een aantal moeilijke jaren na en tijdens z'm dopingschorsing, maar inmiddels gaat het veel beter met 'm. De Noord-Hollander fietst weer veel; hij beleefde onder andere doldwaze gravelavonturen met Laurens ten Dam in Afrika.

Ook als mens maakt Dekker nog steeds stappen, zegt hij in een post op Instagram. De oud-renner van onder andere Rabobank spreekt vol lof over een zogenaamde truffeltherapie die hij deed. Een therapie waarbij je onder invloed van - oneerbiedig gezegd - paddo's aan traumaverwerking doet (of anderszins aan zelfontwikkeling).

Dekker zelf schrijft er in de post het volgende over: "Een beetje omstreden? Wellicht, maar onbekend maakt vaak onbemind. Ik heb tijdens deze sessies onder professionele begeleiding op zo’n mooie manier mogen reizen door het diepste van mijn zijn. Ik heb mezelf en geliefden gezien zoals ik ze altijd wil zien. Alleen maar liefde, waarbij alles goed is. Geen oordelen, geen verplichtingen."

Daarom maakt hij zich hard voor deze vorm van therapie. "Ik heb kunnen dealen met mijn trauma's dankzij deze therapie. Ik ben onwijs dankbaar dat ik dit heb mogen doen. En voor wie worstelt met zichzelf en hier altijd benieuwd naar is geweest: ik ben hier voor de ervaringsvragen. De kenners en experts die kunnen je helpen met inhoudelijke vragen."

Pelotonpraat
  • Instagram Thomas Dekker