Roglic: 'Ik ben niet de Terminator'

Primoz Roglic heeft het imago van een onverstoorbare, stoïcijn. Valpartijen, pech of blessures: niets lijkt hem klein te krijgen. Altijd komt Roglic sterker terug. Toch bestrijdt de Sloveen het beeld dat soms van hem wordt gecreëerd. "Ik ben niet de Terminator!"

Roglic

"Ik probeer de moeilijkheden in mijn leven te zien als uitdagingen en niet als problemen", zegt Roglic tegen Cyclingnews. "Ik ben van mening dat dat de beste manier is om te leven, zowel als mens als renner. Wat er momenteel aan de hand is in de wereld heeft ons eraan herinnert dat we moeten genieten van het leven. Als ik niet hield van koersen, alle trainingen en het lijden, dan zou ik iets anders gaan doen. Want het belangrijkste is dat ik blij ben met het leven."

"Ik ben niet het type dat veel praat of mezelf op de borst klopt. In onze sport moet je de benen laten spreken. Ik geloof dat mensen ervan houden als renners niet opgeven en blijven vechten. Ik probeer die boodschap door te geven. Nooit opgeven en ik geloof dat mensen dat waarderen."

Nieuws
  • cor vos