Thymen Arensman: 'Misschien dat Pogacar een ander traject volgt, ik pak het stap voor stap aan'

Thymen Arensman werd in de Tour de l'Avenir 2018 tweede achter Tadej Pogacar. De Nederlander pakt het profleven echter stap voor stap aan.

Arensman
  • Thymen Arensman Thymen Arensman

"Mijn ploeg Team DSM en ik hebben een heel ander plan", vertelt hij in de podcast De Grote Plaat. "Ik wil met de ploeg een zo lang mogelijke en gezonde carrière opbouwen. We proberen ieder jaar iets meer te trainen en iets beter te worden als renner en mens."

Als hem wordt gevraagd of hij denkt even veel talent te bezitten als Pogacar, houdt Arensman een slag om de arm. "Misschien dat hij sowieso veel meer talent heeft, maar dat weet ik niet. Hij heeft wellicht een ander traject gevolgd en staat er vanaf het begin van zijn loopbaan. Ik doe het stap voor stap en voel me goed bij dat traject."

De klimmer uit Gelderland spreekt de taal van zijn ploeg. Hij denkt niet in top 10-noteringen of zeges. "Ik wil vooral het beste uit mezelf halen. Als dat Tourwinst zou zijn, dan ben ik daar heel blij mee. Maar is het top 10, top 20 of top 30 en ik kan veel betekenen voor de ploeg, dan ben ik daar ook blij mee. Ik kan niet meer doen dan mijn best en dat is dan ook vooral mijn doel."

Waar Tiesj Benoot en Ilan Van Wilder in onmin leven met Team DSM, daar verzekert Arensman dat hij op zijn plek zit. "De ploeg past goed bij me, en de protocollen ook. Hoe goed Iwan Spekenbrinks als teammanager bij mij past? We zien Iwan niet veel, maar op teamkamp wel en dan kan hij de filosofie van de ploeg heel goed overbrengen. We willen samenwerken om het beste in onszelf naar boven te halen. In die zin kan hij goed een team smeden, is hij een verbinder. Een hele goede teammanager."