Advocaat Van Aert over vermeende schorsing: 'Wij zijn niet onder de indruk'

Walter van Steenbrugge, advocaat van Wout van Aert, is allesbehalve onder de indruk door de nieuwe aanklacht van Nick Nuyens aan het adres van zijn client. "Dit onderlijnt nogmaals de kwalijke intenties."

Walter van Steenbrugge

Het is inmiddels drie jaar geleden sinds de scheiding tussen Wout van Aert met Sniper Cycling, de organisatie van Nick Nuyens, maar de lucht is nog altijd niet geklaard. "We zijn inhoudelijk niet onder de indruk van wat er gezegd of geschreven is", zegt advocaat Walter Van Steenbrugge tegen Sporza.

"Waarom zou de UCI moeten tussenkomen? We zijn steeds heel transparant geweest. Alles is gemeld volgens de reglementen - zo is de reden van de contractbreuk uitgelegd. Alles verliep zonder slag of stoot."

Van Steenbrugge vindt dat Nuyens te ver gaat in zijn beweringen. "Voor ons is het heel duidelijk wat de intenties zijn en waren. Namelijk Wout van Aert zoveel mogelijk sportieve en financiële schade toebrengen. Bovendien beroept Nuyens zich op een contractbreuk in het nadeel van zijn ploeg. Maar daar is het laatste nog niet over gezegd. Hij praat een beetje voor zijn beurt, want er is nog een cassatieprocedure hangende."

Nuyens vindt dat Van Aert zonder geldige reden zijn ploeg verliet en contractbreuk pleegde. Van Steenbrugge is het daar uiteraard niet mee eens. "Er lagen feitelijkheden aan de grond van de stopzetting van de overeenkomst. Kwalijke intenties. Stel je voor dat jouw directeur aan een collega vraagt om valse zaken op papier te zetten. Hoe kan je dan nog in die organisatie werken? Zeker in het wielermilieu is zoiets nog delicater, want je moet een sportief directeur voor 100% kunnen vertrouwen."