HomePelotonpraatHardlopen? Deze bekende wielrenners bereiden zich voor op het nieuwe seizoen door...

Hardlopen? Deze bekende wielrenners bereiden zich voor op het nieuwe seizoen door in de winter te langlaufen

Niks rennen, lange latten onder de voeten! Deze wielrenners zweren erbij in de wintermaanden - en het is een heel goede training.

Afgelopen week liepen we weg met rennende wielrenners (pun intended). Tom Dumoulin realiseerde een toptijd op de 10 kilometer en er zijn vele andere (oud-)renners die graag de loopschoenen aandoen, vooral offseason.

Maar er zijn ook wielrenners die hun conditie op een nóg verrassendere manier op peil houden in de wintermaanden – of eens wat anders willen doen dan fietsen; namelijk met langlaufen. Een zeer zware bezigheid die net als wielrennen veel van de hart-longconditie vraagt.

De Finse wielertwitteraar @ammattipyoraily vroeg zich met de dalende temperaturen (in Finland in ieder geval) of zijn volgers nog meer wielrenners wisten te noemen die graag langlaufen – hij kwam zelf met Thibaut Pinot op de proppen. Nou, zijn volgers wisten er wel een paar en we gingen zelf ook even op onderzoek uit. Er kwam een mooi rijtje uit.

Sepp Kuss

De Amerikaanse klimmer van Jumbo-Visma groeide op in de bergen van Colorado en z'n vader Dolph was een bekende Amerikaanse skicoach, dus de lange latten zijn 'm met de paplepel ingegoten. Kuss deed zelf ook lange tijd aan langlaufen op wedstrijdniveau.

Romain Bardet

De Franse DSM-renner deed in 2017 en 2018 zelfs nog mee aan wedstrijden. Zo volbracht hij in de Auvergne, rond de Puy de Dome, de grote wedstrijd Duathlon des Neiges, met een langlaufdeel en een deel op sneeuwschoenen. Hieronder zie je hem samen met de Franse Biathlon-legende Martin Fourcade.

Overigens deed Thibaut Pinot in 2018 mee aan hetzelfde soort wedstrijden; hij volbracht een wedstrijd van maar liefst 56 kilometer op de lange latten.

Michael Matthews

Jazeker, misschien had je de naam van Bling-Bling hier niet verwacht, maar de Aussie gaat in de winter niet per definitie naar de hete zomer in z'n thuisland. Zoals je ziet bindt hij net zo lief de lange latten onder…

Sebastién Reichenbach

Als Zwitser moet je natuurlijk ook wel op ski's staan. Maar Reichenbach pakt het wel wat avontuurlijker aan dan gewoon een stukkie langlaufen. Bij et zogenaamde mountaineering beklim je namelijk ook nog een berg tijdens het langlaufen – simpel gezegd.

Vele, vele anderen

Hier een screenshotbloemlezing van de namen die nog meer binnenkwamen als antwoord op de tweet van onze Finse vriend.

En natuurlijk… Primoz Roglic

Hij gaat elke dag voor het ontbijt even een rondje hardlopen, verklapten we al in het artikel over de beste hardlopers onder de wielrenners, maar met de lange latten heeft Roglic uiteraard ook ervaring. Hij sprong er lang mee van schansen, maar ook van een stukje langlaufen is hij niet vies…

Beeld: iStock

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

5 Herkenbare momenten voor koukleumen op de fiets

Iedereens interne CV is nu eenmaal anders ingesteld. Onze redacteur is een koukleum en hij heeft wat punten op een rijtje gezet die hij in die hoedanigheid ervaart. De mensen die het op de fiets snel koud hebben, zullen onderstaande zeven punten dan ook zeker herkennen...

Niki Terpstra de Tom Boonen van Nederland: ‘Ik heb conditie, maar na een uurtje racen kom ik gesloopt uit de auto’

Al blijft het waarschijnlijk niet alleen bij gravelen, want de Noord-Hollander koestert ook ambities...

Winterwonderland: Eerste beelden tonen dikke laag sneeuw op het parkoers in Val di Sole

Zondag trekt het veldritpeloton eerst nog naar Ierland, een week later is het de...

Jumbo-Visma veilt fietsen: bieden op Tourfiets Vingegaard, groene fiets Van Aert en Vos

Net als vorig jaar veilt Jumbo-Visma de fietsen waarop de renners het afgelopen seizoen...

Meer zoals dit

Jumbo-Visma veilt fietsen: bieden op Tourfiets Vingegaard, groene fiets Van Aert en Vos

Net als vorig jaar veilt Jumbo-Visma de fietsen waarop de renners het afgelopen seizoen...

Stranddag op Strava: Mathieu van der Poel ramt eerst viaducten op en maakt het af op strand in Spanje

Na drie crosswedstrijden, waarvan hij er twee won (Hulst en Antwerpen) en in eentje...

Video | Trainingsbeest Bernal in apocalyptische regen achter de brommer aan het afzien

Egan Bernal pakte na zijn verschrikkelijke crash bovenop een bus, waarbij hij bijna alles...