Maarten Tjallingii versterkt staf BEAT Cycling: 'Juist met mentale welzijn zal Maarten de renners en het team helpen'

Beat Cycling haalt een grote vis aan boord. Niet als renner, maar voor de staf. Maarten Tjallingii gaat de continentale ploeg bijstaan.

Tjallingii

Tjallingii was liefst elf jaar prof en hing in 2016 zijn fiets aan de wilgen. De hardrijder heeft daarbij ook ervaring als begeleider, want de voorbije tijd was Tjallingii assistent-ploegleider van SEG Racing. Tjallingii gaat zich binnen de staf richten op de ontwikkeling van het team, maar ook op persoonlijke ontwikkeling.

"Wielrennen is een individuele teamsport en dat wil zeggen dat het individu centraal staat als het gaat over de teamprestatie", klinkt Tjallingii in het nieuwsbericht van BEAT Cycling. "De kettingreactie vindt plaats door de teamspirit. Het is super belangrijk om samen het maximale uit de ploeg te halen."

Teammanager Geert Broekhuizen is wat blij met de komst van Tjallingii. "Samen met Maarten hebben we een programma ontwikkeld waarin we het team ook persoonlijk gaan begeleiden. Een groot deel van presteren op de fiets is afhankelijk van het mentale welzijn, en juist daarmee zal Maarten de renners en het team gaan helpen."

"De kennis en kunde die Maarten heeft, gaan we niet alleen delen met onze renners en staf in de ploeg", gaat Broekhuizen verder. "Binnen de community gaan we de workshops van Maarten aanbieden aan onze leden, zodat iedereen binnen BEAT er zijn of haar voordeel mee kan doen. We hebben er veel zin in om samen aan de slag te gaan."