HomeAchtergrondLefevere en Cavendish nog niet eens over nieuw contract: 'Cavendish vindt dat...

Lefevere en Cavendish nog niet eens over nieuw contract: ‘Cavendish vindt dat zijn imago ook waarde heeft, maar ik moet vooral aan het imago van mijn ploeg denken’ 

Je dacht misschien dat het al zeker was dat Cavendish bij QuickStep zou blijven, maar Patrick Lefevere legt uit dat het anders zit...

Zowel Mark Cavendish als QuickStep willen graag nog een jaartje verder met elkaar, maar de deal is zeker nog niet in kannen en kruiken. Dat vertelde Patrick Lefevere gisteren aan de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. Hij hoopt de deal tijdens de zesdaagse van Gent rond te maken (Cav vormt daar een duo met Iljo Keisse).

“Het begint op m'n zenuwen te werken dat het zo lang duurt. Ik wil het dit weekend afronden. Anders wordt het weer uitgesteld. Ik weet dat hij dat ook wil. Elke keer als hij iemand van de ploeg hoort, vraagt hij wat ik gezegd heb.”

Dat de officiële bekendmaking van een nieuwe verbintenis zo lang duurt, zit 'm in de manier waarop Cavendish uitbetaald zal worden. De Brit wil een hoger basissalaris, terwijl Lefevere liever hogere winstpremies uitkeert.

“Cavendish vindt dat zijn imago ook waarde heeft, maar ik moet vooral aan het imago van mijn ploeg denken. Waar gaat het heen als ik hiermee begin? Dan staat volgende week ‘the next sexy thing’ aan mijn deur.”

Ook de rol van Cavendish na z'n actieve fietscarrière speelt een rol bij de onderhandelingen. Lefevere weet niet zo goed wat hij daarmee moet. “Hij wil geen ploegleider worden. ls ik dan vraag wat wel, zegt hij dat hij met mij wil meelopen en leren. Maar moet ik iemand betalen om te leren?”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | Van der Poel: ‘Schade beperken in de tijdrit’

Mathieu van der Poel is als hij een wil een begenadigd tijdrijder, alleen heeft...

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Tour | Waaiers, bruggen en popsterren: dit kun je verwachten van de drie ritten in Denemarken

Voor onze Tourspecial stuurden we verslaggever Bram de Vrind naar Denemarken om het parkoers...

Meer zoals dit

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Rel Intermarché en Hermans duurt voort: ‘Ploeg die zo omgaat met renners, daar wil ik geen deel van uitmaken’

Het zag er na en tijdens de Baloise Belgium Tour zo mooi uit voor...

Tour | Roodhooft over openingstijdrit: ‘Heb niet de indruk dat dit parkoers goed bij Mathieu past’

Vorig jaar verbaasde Mathieu van der Poel vriend en vijand door in de Tour...