Merijn Zeeman over Dumoulin: 'Hij is nog steeds een uitdager voor de grote rondes'

Merijn Zeeman is ervan overtuigd dat Tom Dumoulin ook na zijn break nog een grote ronde kan winnen.

Zeeman
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Zeeman is in gesprek met Cyclingnews.com duidelijk: de selecties voor grote rondes zijn nog niet gemaakt. "We moeten nog erover praten, want zou hij bijvoorbeeld een rol naast Roglic willen of wil hij de volledige verantwoordelijkheid in een grote ronde? Wil hij een sprinter naast hem? Dat zijn allemaal dingen die we nog moeten bespreken. Maar we zien hem nog steeds als een hele belangrijke klassementsrenner."

Roglic en Jonas Vingegaard zullen haast zeker naar de Tour de France afreizen, zo is in ieder geval de verwachting. "Er wordt nog aan gewerkt, maar iedereen weet dat de Tour de France de meest belangrijke wedstrijd van het jaar is voor ons. We willen zo'n goed mogelijk team in Frankrijk hebben. Ik zeg niet dat Primoz en Jonas naar de Tour gaan, maar iedereen die wielrennen volgt weet dat het geen verrassing zou zijn. We hebben de beslissing alleen nog niet genomen."

"Het is een luxe om zulke goede renners te hebben", gaat Zeeman verder. "Maar aan de andere kant vergt het veel gesprekken. In de Giro d'Italia zijn bijvoorbeeld weinig tijdritkilometers, dus dat kan ook interessant zijn voor Kuss, maar wat ik hoop is dat iedereen enthousiast is voor die koers. Veel renners hebben me gevraagd of ze daarheen mogen, dat is een goed teken. Het is hetzelfde als met de Vuelta, die start in Nederland."

Wat betreft Dumoulin is Zeeman dus overtuigd dat hij nog kan strijden met de beste klassementsrenners. "We zien Tom nog steeds als een uitdager voor grote rondes. Hij heeft een enorme persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt en hij heeft nu helder hoe hij wil werken en hoe hij alles wil aanpakken in zijn sportleven. Dat is een nieuwe stap voor hem, maar als wielrenner heeft hij nog dezelfde kwaliteiten van voor de break."