Romain Bardet is wél uiterst tevreden bij Team DSM: 'Ik ken Iwan Spekenbrink al sinds 2008 en was altijd blij hem te zien'

Waar de nodige Team DSM-renners zich niet meer goed voelen bij de ploeg, daar is Romain Bardet hartstikke tevreden. "Dit was precies wat ik nodig had."

Bardet
  • Romain Bardet Romain Bardet

Bardet eindigde in zijn eerste seizoen in de top 10 van de Giro d'Italia en hij won op knappe wijze een rit in de Vuelta a España. "Die transfer naar Team DSM was precies wat ik nodig had", vertelde hij tegen Cyclingnews.com. "Ik was gelukkig bij Ag2r, maar op een bepaald punt moet je eens veranderen. Ik had nog vier of vijf jaar bij de ploeg kunnen blijven, omdat het als een familie voelde, maar ik voelde dat ik nieuwe mensen om me heen nodig die me een beetje harder konden pushen."

"Thuis in Frankrijk was niemand verrast dat ik de stap naar Team DSM maakte, omdat ze weten dat ik iemand ben die van uitdagingen houdt. Ik had in het comfortabele kunnen blijven door bij Ag2r te blijven. Ik hoorde in dat team, maar de transfer naar Team DSM haalde me uit mijn comfort zone. Ik had veel te verliezen, moet ik toegeven. Maar ik moest eerlijk zijn naar mezelf. Ik leefde een sprookje in de Tour de France tot 2018, maar in dat jaar werd ik zesde en zeiden mensen: wat doet hij, hij is niet goed meer. Het voelde dus dat ik iets moest veranderen."

Bardet won in 2021 een rit in de Vuelta

"Ik ken de baas Iwan Spekenbrink al sinds 2008, vanuit de junioren. Ik was altijd blij om hem te zien bij races. Hij gaf me altijd een goed gevoel. Ik heb veel respect voor wat hij heeft opgebouwd, en voor de manier hoe hij naar de wielerwereld kijkt. Er waren weinig ploegen waarvan ik dacht dat ik daar zou passen, maar Team DSM is een ploeg die zich ook uitspreekt tegen doping. Voor mij was het duidelijk dat het een goede ploeg voor me zou zijn."

Bardet krijgt ook de vraag over de renners die weg willen bij de ploeg. "Ik kan alleen over mijn persoonlijke ervaringen praten en de ploeg heeft voor iedereen een gestructureerd plan. Ze kijken per renner hoe ze hem kunnen ontwikkelen. Vandaag de dag kunnen jonge renners nog weleens ongeduldig zijn. Ze willen meteen naar de top en ze missen enkele sleutelmomenten in hun ontwikkeling."

"Ze kijken ook te veel naar waar het beter zou kunnen zijn", gaat de Fransman verder. "Maar ze moeten tijd nemen en de stappen maken die nodig zijn. De ploeg staat altijd open voor discussie als het aankomt op het beter maken van een renner. Als je hun manier van werken vertrouwt dan is dat een geweldige ervaring. Je krijgt het gevoel dat iedereen bezig is met jouw prestatie. Ik heb dan ook een compleet andere blik dan sommige andere renners."

Nieuws
  • Cor Vos