Dit is het (voorlopige) crossprogramma van Mathieu van der Poel: hij duikt pas erg laat het veld in

Het blijft nog even geduld hebben voor je Mathieu van der Poel weer in de blubber ziet. Hieronder lees je waar je hem sowieso ziet!

mathieu van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel zal op zaterdag 18 december tijdens de Nederlandse wereldbekerwedstrijd in Rucphen zijn rentree in het veld maken. De wereldkampioen zal een dag later meteen nog een cross rijden, want dan staat de wereldbekercross van Namen (vorig seizoen misschien wel de mooiste cross van het seizoen) op zijn programma.

In het vervolg van het seizoen kiest Van der Poel vooral voor wereldbekercrossen om zoveel punten te behalen, die hem uiteindelijk een startpositie op de eerste rij bij het WK moeten opleveren. Op Tweede Kerstdag volgt in Dendermonde een eerste confrontatie met Wout van Aert.

Opvallend, want vorig seizoen reed de Belg Van der Poel daar in barre omstandigheden op minuten; Van der Poel noemde de volgens hem saaie weidecross een k*tcross. De Nederlander is van 1 tot en met 10 december op ploegstage in het Spaanse Bencassim.

Twee dagen voor de wereldbeker in Val di Sole is hij terug, maar toch slaat hij die cross over. Van der Poel is daar de grote afwezige, want Van Aert en Pidcock zullen wel aanwezig zijn in de cross die het IOC ervan moet overtuigen dat het veldrijden op de Olympische Winterspelen thuishoort (men zal er in het hooggelegen Val di Sole een sneeuwcross van maken, als het moet met kunstmatige sneeuw).

Hieronder lees je wat het voorlopige programma van MVDP is.

Voorlopige crossprogramma Mathieu van der Poel

18 december 2021: Wereldbeker Rucphen
19 december 2021: Wereldbeker Namen
26 december 2021: Wereldbeker Dendermonde
27 december 2021: Superprestiege Heusden-Zolder
29 december 2021: Superprestige Diegem

2 januari 2022: Wereldbeker Hulst
5 januari 2022: X2O Badkamertrofee Herentals
9 januari 2022: NK Zaltbommel
22 januari 2022: X2O Badkamertrofee Hamme
23 januari 2022: Wereldbeker Hoogerheide
30 januari 2022: WK Fayetteville, Verenigde Staten

Cyclocross
  • Cor Vos