Het voetbal achterna? Wout van Aert wisselde na WK tijdrijden van tijdritpak met Filippo Ganna

In voetbal is het allang gemeengoed om je shirtje te wisselen na afloop, maar men blijkt het nu ook te doen in de wielersport. Een nieuwe rage?

Aert
  • Filippo Ganna Filippo Ganna
  • Wout van Aert Wout van Aert

Dat was namelijk te zien in de documentaire Wout over het wielerjaar van Wout van Aert, die werd uitgezonden op de VRT. De kopman van Team Jumbo-Visma leidt de cameraploeg rond door zijn truiencollectie. Hij laat onder meer zijn shirt zien waarmee hij op de Champs-Élysées wist te winnen, de paarse leiderstrui die hij droeg in de Tirreno-Adriatico en het tenue waarin hij zijn eerste cross reed na zijn zware blessure in 2019.

"Dat was niet bijzonder qua prestatie, maar die dag zelf was voor mij natuurlijk wel speciaal om terug een nummer te kunnen opspelden", vertelt Van Aert. "Het zijn niet alleen de grote overwinningen die ik bijhoud. Ik heb ook het pak van Roubaix. Dat was een speciale tenue omdat Jumbo toen honderd jaar was. Die heb ik gewoon gehouden omdat het een natte Roubaix was met de modder erop."

Felicitaties na afloop

Tot slot pakt Van Aert een azuurblauw shirt. Niet van hemzelf, maar het blijkt het tijdritpak van Filippo Ganna dat hij droeg tijdens het WK tijdrijden in Leuven. "We hebben na die tijdrit van truitje gewisseld. Hij heeft mijn pak en ik heb zijn pak. Dat vond ik een supervet idee. Edo (Edoardo Affini, red.) rijdt natuurlijk met hem in de Italiaanse ploeg. Ganna heeft in het Nederlands 'dankjewel' erop geschreven. Ik denk dat hij een beetje hulp heeft gehad. "