HomeCyclocrossIn deze 3 crossen kruisen De Grote Drie in het veldrijden (sowieso)...

In deze 3 crossen kruisen De Grote Drie in het veldrijden (sowieso) de degens 

Misschien komt er nog wat bij, maar bij deze drie crossen ga je Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock sowieso tegen elkaar zien rijden. Blok die middagen, dit móét iedere wielerliefhebber zien! (Daarnaast zijn er nog twee bonuscrossen waarbij je Van der Poel en Van Aert tegen elkaar aan het werk ziet)

26 december, Dendermonde

Op Tweede Kerstdag kun je voor het kerstdiner nog mooi even een uur cross meepikken om MVDP, Wout van Aert en Pidcock voor het eerst deze winter tegen elkaar te zien crossen. Enigszins saillant omdat dit de cross is waar Van Aert concurrent Van der Poel vorig jaar op minuten reed in epische omstandigheden.

Mathieu van der Poel zei achteraf dat hij het parkoers van de de weidecross maar een kutparkoers vond. Toch komt hij terug omdat er belangrijke wereldbekerpunten zijn te verdienen voor een goede startpositie op het WK – en Mathieu kennende zal hij ook wel wat revanchegevoelens hebben…

29 december, Diegem

Drie dagen na de cross in Dendermonde is het alweer raak, maar dan staan de drie gezamenlijk aan de start in een wedstrijd om de superprestige. Met dat klassement zullen ze zich geen van allen bezighouden, want over het algemeen gaan ze alledrie het meest van start in wereldbekerwedstrijden.

2 januari, Hulst

De laatste keer (voor het WK, waar Wout van Aert wellicht toch ook nog voor zal aanhaken) dat we ze alle drie tegelijk in het veld zien is in het Zeeuwse Hulst in het kader van de wereldbekercross aldaar. En we hoeven ons ook geen zorgen te maken dat corona roet in het eten gooit, want de organisatie heeft al laten weten voor alle omstandigheden een scenario te hebben.

Overigens reden ze vorig jaar ook alle drie in Hulst. De uitslag: 1. Van der Poel, 2. Van Aert, 3. Pidcock.

Bonuscrossen met Van der Poel + Van Aert

Met alle respect voor Tom Pidcock, maar Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn samen ook nog De Grote Twee van de cross. En samen rijden ze ook nog twee crossen waar Pidcock niet aan de start staat. Allereerst is er op 30 december de Azencross in Loenhoet.

Daarnaast duelleren de twee ook nog op 5 januari bij de X2O Badkamertrofee-cross in Herentals. Die cross is de 'thuiscross' van Wout van Aert, want hij woont op een kluit modderworp afstand van het terrein waar de wedstrijd wordt gehouden. Evenwel won Mathieu van der Poel er vorig jaar.

Beeld: Cor Vo

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Christoph Roodhooft over Van der Poel: ‘Mathieu heeft weer zelfvertrouwen, maar het was met de hakken over de sloot’

Iemand als Thomas Dekker zette vraagtekens bij de voorbereiding op het WK van Van...

Lotte Kopecky werd vol frustratie 2e: “Ik pak hier het zilver, maar verlies hier het goud”

Nadat de Belgische Lotte Kopecky met haar groep weer aansluiting vond bij de koplopers...

Louis van Gaal gebruikt Annemiek van Vleuten als inspiratie voor Oranje: ‘Wat een voorbeeld is zij voor het bedrijven van topsport’

Bondscoach Louis van Gaal won donderdag met het Nederlands elftal van Polen en is...

Nederlands talent Nienke Vinke pakt brons op WK junioren

Tijdens het wereldkampioenschap voor de junioren dames, van bijna zeventig kilometer, pakt Nieke Vinke...

Meer zoals dit

Morgen barste het ook in Nederland los: het veldritseizoen

De Limburgse Kleebergcross wordt verreden in Mechelen. Hier is voor de jeugd elk jaar...

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.