HomeAchtergrondOrganisator achter Ronde van Vlaanderen over gelijk prijzengeld dames en heren: 'Dat...

Organisator achter Ronde van Vlaanderen over gelijk prijzengeld dames en heren: ‘Dat is symbolisch, uitsluitend dat doen is nutteloos’ 

Flanders Classics-topman Thomas Van Den Spiegel vindt het prima dat het gebeurt, maar er zijn belangrijkere zaken in het vrouwenwielrennen, betoogt hij. Eens met zijn visie hieronder?

Gisteren werd bekend dat de Vlaamse voorjaarskoers Nokere Koerse het prijzengeld dat de renners en rensters krijgen gelijk gaat verdelen tussen de sekses.

Thomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classic, de organisatie verantwoordelijk voor koersen als de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem, heeft daar op zich geen problemen mee, maar vertelt aan Het Nieuwsblad dat het niet zíj́n eerste prioriteit is.

“Ik blijf erbij dat uitsluitend het gelijktrekken van het prijzengeld nutteloos is. Het vrouwenwielrennen heeft een aantal zaken nodig die meer middelen kunnen genereren. Dat is in de eerste plaats tv-uitzending. Ze moeten zo vaak mogelijk op tv komen want dat trekt geld naar de sport. Renners en ploegen zijn ermee akkoord dat er moet geïnvesteerd worden in televisie en in startgeld over alle ploegen heen. Hoger prijzengeld komt alleen bij de toprensters en topploegen terecht.”

Van Den Spiegel en zij organisatie zijn zeker een voorvechter van het vrouwenwielrennen. Hij wijst erop dat Flanders Classics ook niet stilzit. “Prijzengeld optrekken is symbolisch. Ik snap dat, maar tegelijk is er nog zoveel budget nodig om met andere dingen het vrouwenwielrennen beter te maken. In februari kondigen we onze initiatieven aan voor komend voorjaar. Het is een bijkomende investering om het vrouwenwielrennen een extra boost te geven.”

Tenslotte wil Van Den Spiegel ook niet doemdenken. Het vrouwenwielrennen is volgens hem volop in ontwikkeling. “De Tour de France herstart volgend jaar, er was een eerste Parijs-Roubaix die op tv kwam, dat is zeer positief. We zijn op de goede weg, maar er moet nog heel veel gedaan worden.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Boze Quinten Hermans: ‘Ik raad iedereen van de pers aan om een goeie uitleg te vragen aan Aike’

Quinten Hermans eindigde dit jaar tweede in Luik-Bastenaken-Luik en toonde zich in bloedvorm tijdens...

Tour | Bom bij Intermarché: geen Quinten Hermans in de Tourselectie

Bommetje bij Intermarché-Wanty Gobert Matériaux. De Tourselectie is bekend en de meest opvallende naam...

Julian Alaphilippe mist Tour de France: ‘Een moeilijke beslissing voor de ploeg, maar ik snap het volledig’

Wereldkampioen Julian Alaphilippe is er dit jaar niet bij in de Tour de France....

BREAKING: Géén Alaphilippe in de Tour

Julian Alaphilippe zal dit jaar niet deelnemen aan de Tour de France. De tweevoudige wereldkampioen...

Meer zoals dit

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Richard Plugge geen fan van kampioenstruitjes: ‘Ik geloof heilig in dat teamgevoel en dat creëer je mede door hetzelfde shirt te dragen’

Pascal Eenkhoorn pakte de nationale kampioenstrui vrijdag, maar Jumbo-Visma-manager Richard Plugge is geen fan...

BK | Philipsen torst de druk van de topfavoriet. Of durft Alpecin-Fenix twee treintjes op te stellen?

Eindelijk! De royale (maar ondertussen onthoofde) sprint op het BK in Middelkerke komt eraan....