Anderhalve maand na zware val is Annemiek van Vleuten alweer volop aan het fietsen op Gran Canaria: 'Maar nog wel op speciaal zacht zadel' 

Vleuty is alweer weer druk aan het fietsen, terwijl ze nog niet eens helemaal hersteld is... (en het volgende tripje staat alweer voor de deur)

annemiek van vleuten

Weet je nog, Annemiek van Vleuten was begin oktober direct na haar val in Parijs-Roubaix behoorlijk down. Ze was wel een beetje klaar met wéér een lang revalidatietraject; de energie raakte wat op, zo zei ze op Twitter.

Hoe anders ziet de wereld er een dikke anderhalve maand later uit. Van Vleuten zat maar heel kort in de put - sterker nog, ze zat een paar dagen na de crash alweer op de hometrainer met gebroken bekken.

Inmiddels zit ze alweer op de echte racefiets en heeft ze alweer een trainingskamp, of zoals ze het zelf noemt een bike holiday, op Gran Canaria achter de rug. Waarschjnlijk noemt ze het bike holiday omdat de intensiteit nog niet zo hoog zal liggen.

En het is ook niet zo dat ze alweer pijnvrij en dus vrijuit kan fietsen, zo zegt ze in een Insta-storie over het tripje naar haar lievelingsbestemming in de winter. "Het herstel gaat voorspoedig, maar ik rij nog wel op een speciaal 'zacht' zadel. We hebben 35 uur gefietst, met wel heel veel stoppen... Maar ik mag niet klagen!"

De Insta-storie van Annemiek van Vleuten met een mooi kiekje vanaf Gran Canaria

Van Vleuten is nu even in Nederland, maar half december vertrekt ze naar Colombia, waar je de mogelijkheid hebt om de eerste periode van haar verblijf daar met haar te fietsen in de prachtige Zuid-Amerikaanse bergen.