Toeschouwer Wout van Aert breekt lans voor collega's: 'Niveau is heel hoog, hoeft niet altijd bijgezegd te worden dat wij er nog niet bijzijn' 

Pas volgende week op de fiets in de modder, maar nu al aandachtig toeschouwer in Kortrijk, met mooie woorden voor zijn collega's...

wout van aert

Het is nog een weekje wachten voor we Wout van Aert in Boom en Antwerpen z'n échte rentree zien maken in het veld, maar hij was vanmiddag op uitnodiging van een privésponsor al wel aanwezig als toeschouwer bij de Urban Cross in Kortrijk.

Sporza haalde hem voor de camera en Van Aert wilde het wel eens opnemen voor z'n collega's die altijd maar over De Grote Drie te horen krijgen (Van Aert, Van der Poel en Pidcock).

"Tuurlijk is het leuk dat mensen en media ernaar uitkijken om ons weer in het veld te zien, maar als we niet aan de start staan, hoeft er niet altijd worden bijgezegd dat we er nog niet zijn. De mensen moeten begrijpen dat ze nu een heel hoog niveau halen. Het niveau van Iserbyt lijkt me serieus omhoog gegaan te zijn dit seizoen."

Mede daarom tempert Van Aert de verwachtingen enigszins over zijn eerste crossen. "In de zetel lijkt het heel gemakkelijk. Dat ik hier ben is een goede wake-up call om te zien hoe snel het ook alweer gaat. Er is dit seizoen heel veel strijd; ik ben benieuwd hoe ik daar zelf tussenzit straks. Het is een groot vraagteken voor me. Ik zal eerst het specifieke ritme nog wel wat missen en heb van de eerste crossen niet al te veel verwachtingen. Rond de Kerst wil ik wel echt goed zijn."

WK drie truitjes in de kast hangen, zou mooi zijn daar nog eentje bij zijn Uitdaging met jetlag om te combineren.

WK

Het WK in de Verenigde Staten is een heet hangijzer in de crosswereld. Mathieu van der Poel en Tom Pidcock zullen er sowieso zijn, maar Wout van Aert weet het nog niet. Het neigt toch voorzichtig naar een njet als we zijn woorden erover wegen. "Ik heb drie WK-truitjes in de kast hangen en het zou mooi zijn daar nog eentje bij te doen, maar de focus ligt meer en meer op de weg. Het is een heel grote uitdaging om dat met een jetlag uit Amerika te combineren."