Crossfittie: ploegmanager Jurgen Mettepenningen legt uit waarom zijn relatie met Sven Nys slecht is

De Belgische ploegbazen zijn niet elkaars beste vrienden en dat vindt z'n oorsprong in iets wat Nys als commentator bij een wegwedstrijd heeft gezegd...

jurgen mettepenningen

Jurgen Mettepenningen is misschien bij het Nederlandse publiek niet zo bekend, maar hij is een grote meneer in de crosswereld. Hij is de ploegmanager van Pauwels Sauzen-Bingoal (o.a. Denise Betsema, Fem van Empel, Ryan Kamp en Eli Iserbyt) en organisator van de wereldbekercross in Dendermonder.

Het crosswereldje is een klein wereldje en dus heeft Mettepenningen veel met Sven Nys te maken, de ploegmanager van Trek-Baloise Lions (o.a. Lars van der Haar, Lucinda Brand en Shirin van Anrooij). Maar de twee gaan allesbehalve vriendschappelijk met elkaar om, zo vertelt de Belg in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Dat vindt zijn oorsprong in iets wat Sven Nys zei als co-commentator op Sporza bij Dwars Door Het Hageland, een Vlaamse wegkoers. Volgens Mettepenningen gaf Nys daar zeer partijdig commentaar.

Daarop reageerde Nys in de krant. "Hij zei in jullie krant dat ik jaloers ben. Ik zou niet weten waarom ik jaloers moet zijn op Nys die een ploeg heeft die veel minder wint dan mijn ploeg. Vroeger was er een ongeschreven wet dat iemand die aan een ploeg verbonden is, geen cocommentator mocht zijn bij een wielerwedstrijd waar zijn eigen ploeg aan deelnam. Die regel is nu geschonden."

De twee komen daarom niet bij elkaar op de verjaardag en spreken elkaar amper. "Verder dan elkaar feliciteren met een overwinning van één van zijn of van mijn renners, gaat onze relatie niet. Het is ook niet dat we niet door één deur kunnen of elkaar niets gunnen. We komen niet altijd overeen, dat hoeft ook niet."

Cyclocross
  • Cor Vos