HomeCyclocrossWereldbeker Antwerpen afgelast voor komende zondag, lot andere crossen onduidelijk: 'We gaan...

Wereldbeker Antwerpen afgelast voor komende zondag, lot andere crossen onduidelijk: ‘We gaan het één voor één bekijken’ 

Helaas, geen heerlijk middagje voor het heerlijk avondje op 5 december. En ook voor de crossen erna kun je vrezen...

Het coronaspook waar weer rond in het veldrijden nu de situatie in Nederland en België rond het virus fors is verslechterd. In Nederland waren er al een tijdje maatregelen rondom de (prof)sport, zodat bijvoorbeeld de wereldbekercross in Rucphen (rentree Van der Poel) zonder publiek verreden moet worden.

Maar deze wedstrijd gaat wel sowieso door, liet de organisatie weten. Dat geldt niet voor de wereldbekermanche van Antwerpen, waar Wout van Aert en Tom Pidcock acte de présence zouden geven. Die wedstrijd van komende zondag is afgelast omdat er ook in België nieuwe maatregelen van kracht zijn.

Publiek is daar nog wel welkom, maar niet meer zonder meer, waardoor Golazo, de organisator achter de cross, zich genoodzaakt zag de boel af te gelasten, laten ze in een persbericht bij monde van Christophe Impens weten.

“De cyclocross in Antwerpen leeft van het publiek en het is traditioneel een ontmoetingsplaats van alle Antwerpenaren die van veldrijden en sfeer houden. Maar om de veiligheid en gezondheid van iedereen optimaal te waarborgen, zouden we een heleboel extra maatregelen moeten opleggen die bovendien nauwelijks te controleren zijn. Met de huidige maatregelen dreigt de Wereldbekercross in Antwerpen een flauw afkooksel te worden van een internationale cross met sfeer en publiek.”

Voor de andere crossen die Golazo organiseert houdt men de Belgische maatregelen nauwlettend in de gaten. “We wachten het volgende federaal overlegcomité van 15 december af. Afhankelijk van de beslissingen die daar genomen worden, zullen we onze volgende veldritten één voor één bekijken, uiteraard steeds in nauw overleg met de lokale overheid.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Christoph Roodhooft over Van der Poel: ‘Mathieu heeft weer zelfvertrouwen, maar het was met de hakken over de sloot’

Iemand als Thomas Dekker zette vraagtekens bij de voorbereiding op het WK van Van...

Lotte Kopecky werd vol frustratie 2e: “Ik pak hier het zilver, maar verlies hier het goud”

Nadat de Belgische Lotte Kopecky met haar groep weer aansluiting vond bij de koplopers...

Louis van Gaal gebruikt Annemiek van Vleuten als inspiratie voor Oranje: ‘Wat een voorbeeld is zij voor het bedrijven van topsport’

Bondscoach Louis van Gaal won donderdag met het Nederlands elftal van Polen en is...

Nederlands talent Nienke Vinke pakt brons op WK junioren

Tijdens het wereldkampioenschap voor de junioren dames, van bijna zeventig kilometer, pakt Nieke Vinke...

Meer zoals dit

Morgen barste het ook in Nederland los: het veldritseizoen

De Limburgse Kleebergcross wordt verreden in Mechelen. Hier is voor de jeugd elk jaar...

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.