Wereldbeker Antwerpen afgelast voor komende zondag, lot andere crossen onduidelijk: 'We gaan het één voor één bekijken' 

Helaas, geen heerlijk middagje voor het heerlijk avondje op 5 december. En ook voor de crossen erna kun je vrezen...

wout van aert

Het coronaspook waar weer rond in het veldrijden nu de situatie in Nederland en België rond het virus fors is verslechterd. In Nederland waren er al een tijdje maatregelen rondom de (prof)sport, zodat bijvoorbeeld de wereldbekercross in Rucphen (rentree Van der Poel) zonder publiek verreden moet worden.

Maar deze wedstrijd gaat wel sowieso door, liet de organisatie weten. Dat geldt niet voor de wereldbekermanche van Antwerpen, waar Wout van Aert en Tom Pidcock acte de présence zouden geven. Die wedstrijd van komende zondag is afgelast omdat er ook in België nieuwe maatregelen van kracht zijn.

Publiek is daar nog wel welkom, maar niet meer zonder meer, waardoor Golazo, de organisator achter de cross, zich genoodzaakt zag de boel af te gelasten, laten ze in een persbericht bij monde van Christophe Impens weten.

"De cyclocross in Antwerpen leeft van het publiek en het is traditioneel een ontmoetingsplaats van alle Antwerpenaren die van veldrijden en sfeer houden. Maar om de veiligheid en gezondheid van iedereen optimaal te waarborgen, zouden we een heleboel extra maatregelen moeten opleggen die bovendien nauwelijks te controleren zijn. Met de huidige maatregelen dreigt de Wereldbekercross in Antwerpen een flauw afkooksel te worden van een internationale cross met sfeer en publiek."

Voor de andere crossen die Golazo organiseert houdt men de Belgische maatregelen nauwlettend in de gaten. "We wachten het volgende federaal overlegcomité van 15 december af. Afhankelijk van de beslissingen die daar genomen worden, zullen we onze volgende veldritten één voor één bekijken, uiteraard steeds in nauw overleg met de lokale overheid."

Cyclocross
  • Cor Vos