HomeNieuwsDit zijn de (wieler)genomineerden voor de shortlist van de NOC-NSF Sportprijzen 2020/2021 

Dit zijn de (wieler)genomineerden voor de shortlist van de NOC-NSF Sportprijzen 2020/2021 

Omdat er vorig jaar geen sportgala was, gaat het om twee jaar in deze shortlist, met daarbij een hoop wielergenomineerden (maar liefst 40 procent van de genomineerden). We zetten ze op een rijtje!

Een aparte verkiezing voor sportvrouw/man, team, coach en paralympiër van het jaar, want het gaat over twee jaar in de traditionele verkiezing georganiseerd door sportkoepel NOC-NSF. In 2020 werd er geen sportgala gehouden en daarom is besloten die 365 dagen ook mee te nemen: de sportverkiezingen 2020/2021.

Het verklaart onder andere de nominatie op de shortlist van Anna van der Breggen voor sportvrouw van het jaar, die in 2021 geen denderen afscheidsjaar kende (voor haar doen..), maar in 2020 onder andere wereldkampioen op de weg en in het tijdrijden werd.

Hieronder zie je een lijstje met alle genomineerden in elke categorie, waarbij de genomineerden die aan wielersport doen dikgedrukt zijn. 12 december kiest een vakjury de definitieve genomineerden uit deze shortlist. Op 20 en 21 december kiezen sporters en coachen zelf uit hun midden de winnaars van de prijzen, samen met de vakjury (50/50).

Shortlist Sportvrouw 2020/2021

Marit Bouwmeester, Shanne Braspennincx, Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Lilian de Geus, Sifan Hassan, Jutta Leerdam, Suzanne Schulting, Anouk Vetter, Annemiek van Vleuten, Kirsten Wild, Ireen Wüst.

Annemiek van Vleuten met haar gouden medaille in Tokio. | Beeld: Cor Vos

Shortlist Sportman 2020/2021

Kiran Badloe, Jeffrey Herlings, Jeffrey Hoogland, Niek Kimmann, Harrie Lavreysen, Abdi Nageeye, Mathieu van der Poel, Patrick Roest, Rico Verhoeven, Max Verhoeven.

Shortlist Sportploeg van 2020/2021

Mannen 4×400 estafete, Schloesser/Wijler, Hockeyvrouwen, Ploegenachtervolging mannen (schaatsen), Mannen dubbel twee (Broenink/Twellaard, Mannen dubbel vier, Vrouwen vier zonder, Mannen teamsprint, Mannenploeg Jumbo-Visma (wielrennen).

De al jaren oppermachtige teamsprint bij de mannen. | Beeld: Cor Vos

Coach van 2020/2021

Alyson Annan, Hugo Haak, Gertjan van der Linden, Aaron McIntosh, Eelco Meenhorst, Laurent Meuwly, Tim Rowberry, Ronald Vetter, Eelke van der Wal, Merijn Zeeman.

Paralympiër van 2020/2021

Daniel Abraham, Rogier Dorsman, Marlene van Gansewinkel, Diede de Groot, Fleur Jong, Jenette Jansen, Jetze Plat, Mitch Valize, Sanne Voets, Chantalle Zijderveld, Kelly van Zon, Vincent ter Schure/Timo Fransen.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het einde zette Jorgenson de koers...

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...

Visma | Lease a Bike staat stil bij situatie Van Aert: ‘Een diepe buiging voor onze Wout!’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas – bijna letterlijk –...

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Meer zoals dit

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het einde zette Jorgenson de koers...

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Thijs Zonneveld over Van Aert: ‘Ook van veel Nederlanders gehoord dat ze het Van Aert gunden, ik vind het zo verdrietig voor hem’

De kopman van Team Visma | Lease a Bike brak meerdere ribben, zijn sleutelbeen...