Roglic wint sterrencriterium in Monaco voor Colbrelli en Pogacar

Primoz Roglic heeft de eerste editie van BEKING gewonnen. Een criterium in Monaco dat werd georganiseerd door initiatiefnemer Matteo Trentin, met de bedoeling zoveel mogelijk geld op te halen voor goede doelen.

Roglic

De toeschouwers werden allesbehalve teleurgesteld want Trentin was erin geslaagd vele sterren naar het prinsdom te lokken. Met onder anderen Peter Sagan, Sonny Colbrelli, Tadej Pogacar, Primoz Roglic, Philippe Gilbert, Jasper Stuyven, Michael Matthews, Geraint Thomas en Chris Froome op de deelnemerslijst was de eerste editie van BEKING een doorslaand succes.

Monaco is voor profwielrenners al sinds jaar en dag een ideale uitvalsbasis en niet alleen vanwege het financiële klimaat. Ook de weersomstandigheden en de perfecte trainingsroutes zijn aantrekkelijk voor de crème de la crème van de wielersport. Prins Albert van Monaco gaf het startschot voor het criterium, waarna 40 rondes werden afgelegd van elk 1,3 kilometer.

Primoz Roglic won het koersje voor Sonny Colbrelli en Tadej Pogacar. Een podium waar geen enkele organisator zich voor hoeft te schamen. Ook Mario Cipollini gaf acte de présence, zoals je hieronder ziet!

Nieuws
  • cor vos