Jonas Vingegaard denkt Pogacar met sterke ploeg te kunnen kloppen: 'Waren we afgelopen Tour ook van plan'

Vingegaard weet wel hoe hij en zijn ploeg Jumbo-Visma Tadej Pogacar kunnen kloppen...

vingegaard van aert
  • Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Jonas Vingegaard Jonas Vingegaard

Jonas Vingegaard werd de afgelopen Tour de France na het wegvallen van Primoz Roglic toch wel verrassend tweede in de Tour als kopman van Jumbo-Visma. Dat smaakt naar meer, en de jonge Deen denkt dat ze het Pogacar de komende Tour ook zeker lastig kunnen maken met hun sterke ploeg.

"Dat waren we afgelopen Tour ook al van plan. Steven (Kruijswijk, red), Sepp (Kuss, red.) en ik zouden hem gaan aanvallen, maar dat plan is uiteindelijk mislukt", doelt Vingegaard op het vroege uitvallen van Roglic.

Maar in 2022 zijn er nieuwe kansen om Pogacar het leven zuur te maken met een sterk collectief, zeker als Tom Dumoulin daar ook nog bij zou komen in de Tour. "Ik denk dat we volgend jaar weer hetzelfde plan gaan proberen, zodat we hem op die manier kunnen uitdagen."

Daarnaast put Vingegaard ook vertrouwen uit de rit die over de Ventoux ging. "Het is realistisch om Pogacar te verslaan. Voor mij persoonlijke gaf de rit naar de Mont Ventoux mij het geloof dat het mogelijk is. Maar één rit zegt natuurlijk ook niet zo heel veel. Het gaat in een grote ronde om drie weken goed zijn."