Datum Toertocht Ronde van Vlaanderen bekend: stuiter jij komend jaar over de kasseien? 

Wie niet ooit de Ronde van Vlaanderen heeft gefietst is geen wielrenner! Gelukkig kan het komend voorjaar weer. Gaat-ie van jouw bucketlist? Hieronder alle info!

ronde van vlaanderen

Flanders Classic, de organisatie achter de Ronde van Vlaanderen (en veel meer wedstrijden), maakte gisteren de datum bekend voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo: 2 april, een dag voor de profs, krijg jij de kans om over de Oude Kwaremont en de Paterberg te stuiteren.

Daarmee is de toerversie van Vlaanderens Mooiste weer terug op z'n oude plek, nadat hij vorig seizoen eenmalig in september werd verreden. Als je mee wil doen kun kiezen uit verschillende afstanden: 72, 136, 177 of 217 kilometer (inschrijven kan hier). Er is een maximum aantal deelnemers van 16.000.

De drie kortste afstanden (nou ja, minst lange..) starten en finishen in Oudenaarde. Bij de 217 kilometer start je in Antwerpen en kun je kleine bagage naar Oudenaarde laten vervoeren. De bekende heuvels en kasseienstroken als de Haaghoek (hierboven lees je wat je daar te wachten staat..) Oude Kwaremont en de Paterberg zitten in alle vier de versies.

Laat je absoluut niet afschrikken door het verhaal over de Haaghoek, want je moet de Ronde van Vlaanderen minimaal eens in je leven gereden hebben! De sfeer is ook fantastisch, met veel supporters langs de kant van de weg.