Bekend wielerblog roept Mathieu van der Poel uit tot 'Aanvaller van het Jaar' na verkiezing

Het is de tijd van eindejaarslijstjes en dit is er eentje die ons zeer aanspreekt. Ook Annemiek van Vleuten valt in de prijzen!

mathieu van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

La Flamme Rouge houdt je op Twitter op minutieuze wijze op de hoogte van de koers, maar ze delen dit seizoen ook verschillende Awards uit, bijvoorbeeld voor Beste Tijdrijder en Beste Knecht. Maar wij vinden het initiatief voor de award 'Aanvaller van het Jaar' het mooist.

De koers leeft hoe je het ook wendt of keert toch van aanvallen en daarom is zo'n award er eentje die zeker niet mag ontbreken. La Flamme Rouge vraagt voor de verkiezing eens niet journalisten van de papieren media, maar bekende wielertwitteraars om hun top 3 in te sturen (5 punten voor hun nummer één, 3 voor de nummer twee, en 1 voor de nummer drie).

Daaruit rolt wat ons betreft de volgende terechte uitslag, waarin ook Taco van der Hoorn hoge ogen gooit - ook al terecht.. Kudos voor het Australische account @LanternRougeYT dat Bauke Mollema nog een puntje geeft voor al zijn gemollemaal!

De uitslag bij de mannen, met drie Nederlanders daarin. | Beeld: la-flamme-rouge.eu
De uitslag bij de vrouwen, met drie Nederlanders daarin. | Beeld: la-flamme-rouge.eu

Bij de vrouwen is er zoals je hierboven kunt zien ook al een Nederlandse overwinning. Daar strijkt Annemiek van Vleuten met de eer. Ze eindigt - hier wel... - voor de revelatie van de Olympische Spelen Anna Kiesenhofer. Elisa Longo Borghini is de nummer drie. Ook Anne van der Breggen en Marianne Vos krijgen punten voor hun dadendrang in 2022.