HomeNieuwsMatthews: 'Ik moet terug naar de basis'

Matthews: ‘Ik moet terug naar de basis’

Michael Matthews heeft een sportief rotjaar achter de rug. Een seizoen zonder overwinningen past niet bij de voormalige veelwinnaar. In het jaar dat hij terugkeerde bij Team BikeExchange werd er veel verwacht van 'Bling' Matthews, maar was hij niet in staat te leveren. Het roer moet om in 2022.

“Ik wil er niet teveel aan terugdenken, want er zijn weinig positieve zaken die ik kan meenemen uit 2021”, legt Matthews uit aan Cyclingnews. “Ik heb een paar valpartijen meegemaakt in het voorjaar en waarschijnlijk heb ik niet genoeg tijd genomen om daar goed van te herstellen. Ik was te enthousiast terug te zijn bij mijn oude ploeg en heb teveel getraind en gekoerst. Daar heb ik een prijs voor betaald. Ik miste net een paar procent om een koers te winnen. Soms is 1 overwinning alles wat je nodig hebt om de zaak te laten draaien.”

Matthews behaalde wel veel top-10 klasseringen in wedstrijden waar renners als Van der Poel en Van Aert vaak met de overwinning gingen lopen. “De nieuwe generatie geeft een andere draai aan de sport. Vroeger was het wielrennen voorspelbaarder. Nu weet je nooit hoe het gaat lopen en heb je ook meer geluk nodig door op het juiste moment op de goede plek te zitten. Het maakt het voor de fans alleen maar interessanter.”

Matthews is ervan overtuigd dat hij terug moet naar de basis om weer de toprenner van weleer te worden. “Ik heb veel van de extra randzaken naast het fietsen geminimaliseerd. Ik had in 2021 teveel dingen aan mijn hoofd en dan krijg je als renner dus te weinig rust. Trainen, eten en slapen is vanaf nu het devies. Ik ga niet meer proberen om elke calorie te berekenen en elke dag naar de masseur te gaan. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik gewoon niet fris was het afgelopen seizoen.”

Beeld: cor vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

5 Herkenbare momenten voor koukleumen op de fiets

Iedereens interne CV is nu eenmaal anders ingesteld. Onze redacteur is een koukleum en hij heeft wat punten op een rijtje gezet die hij in die hoedanigheid ervaart. De mensen die het op de fiets snel koud hebben, zullen onderstaande zeven punten dan ook zeker herkennen...

Niki Terpstra de Tom Boonen van Nederland: ‘Ik heb conditie, maar na een uurtje racen kom ik gesloopt uit de auto’

Al blijft het waarschijnlijk niet alleen bij gravelen, want de Noord-Hollander koestert ook ambities...

Winterwonderland: Eerste beelden tonen dikke laag sneeuw op het parkoers in Val di Sole

Zondag trekt het veldritpeloton eerst nog naar Ierland, een week later is het de...

Jumbo-Visma veilt fietsen: bieden op Tourfiets Vingegaard, groene fiets Van Aert en Vos

Net als vorig jaar veilt Jumbo-Visma de fietsen waarop de renners het afgelopen seizoen...

Meer zoals dit

Niki Terpstra de Tom Boonen van Nederland: ‘Ik heb conditie, maar na een uurtje racen kom ik gesloopt uit de auto’

Al blijft het waarschijnlijk niet alleen bij gravelen, want de Noord-Hollander koestert ook ambities...

Thijs Zonneveld komt met initiatief om jeugdsport te bevorderen: ‘Sporters gaan clinics geven en daarna een deal met de klas of school aan’

Nederlanders, en de jeugd in het bijzonder, sporten steeds minder. Dat feit is Thijs...

Sinkeldam vond het moeilijk om Cees Bol af te bellen: ‘Op een gegeven moment werd het toch te heet onder mijn voeten’

Het verhaal is bekend: het B&B Hotels-KTM van manager Jérome Pineau zou een extra...