Aike Visbeek looft 'stimulatiebron' Taco van der Hoorn: 'Andere renners leren van hem'

Met een ritzege in de Giro d'Italia bezorgde Taco van der Hoorn zijn ploeg Intermarché Wanty Gobert een prachtige zege. Performancemanager Aike Visbeek over de Nederlander.

Hoorn
  • Taco van der Hoorn Taco van der Hoorn

Van der Hoorn werd vorig jaar op het laatste moment opgevist door de ploeg. "Ik merkte dat er behoefte was aan meer renners die heel professioneel met het wielrennen omgaan", vertelt Visbeek in gesprek met WielerFlits. "Begrijp me niet verkeerd: bij ons doen ook de meeste renners er alles aan wat ze kunnen, maar bij deze jongen zie je dat hij heel veel zaken doet waar heel goed over nagedacht is."

"Taco is ook een open en vriendelijke jongen", gaat de ex-ploegleider van Team Sunweb verder. "Zijn aanpak past heel goed bij ons, we kregen iemand aan tafel die bepaalde specialiteiten heeft en die heel professioneel met zijn vak bezig is. In de bus is hij een simulatiebron, andere renners leren van Taco. Dat is een belangrijk punt waarom we hem graag wilden hebben."

Zoals we Van der Hoorn kennen. | Beeld: Cor Vos

En dat niet alleen, want met drie zeges was Van de Hoorn de veelwinnaar van de ploeg in 2021. "Ook zijn specifieke kwaliteiten passen goed bij onze ploeg. Als wij in de klassiekers met onze renners naar de Oude Kwaremont rijden en daar gebeurt het, dan is het voor ons lastig om tot een heel mooie uitslag te komen. Wij moeten het hebben van slim koersen en resultaten afdwingen door in vroege ontsnappingen mee te schuiven of in de voorfinale te gaan."

Volgens de Noord-Hollander heeft Van der Hoorn een neusje daarvoor. "Dat is iets wat Taco heel goed kan en waar hij veel gevoel voor heeft. Dat was het niveau en het type renner dat ik zocht en goede paste bij onze rijstijl. Die twee componenten waren voor mij belangrijk."