Cavendish en Lefevere akkoord: jaar langer bij Quick Step-Alpha Vinyl

Mark Cavendish plakt er nog een jaartje aan vast en wel bij zijn huidige ploeg Quick.Step-Alpha Vinyl. Patrick Lefevere heeft dat vandaag bevestigd aan Het Laatste Nieuws. 'De handtekening moet nog gezet worden, maar dat gaat eerstdaags gebeuren', zegt Lefevere.

Cav

Aanstaande maandag vertrekt de selectie van Quick Step-Alpha Vinyl naar Calpe voor het eerste trainingskamp. Lefevere: "Mark is daar zeker bij, maar mag nog niet vliegen gezien de blessures die hij opliep bij zijn crash in de afsluitende ploegkoers in de Zesdaagse van Gent. Dus reist hij met de auto af naar Spanje."

Nadat Lefevere Cavendish vorig jaar in extremis een kans gaf, en daar gezien zijn vier ritzeges in de Tour geen spijt van zal hebben gehad, verliepen de contractonderhandelingen desalniettemin stroef. Ook het feit dat Fabio Jakobsen de sprinter van de toekomst is voor Quick Step-Alpha Vinyl speelde een rol. Lefevere liet zich eerder uit over de kwestie in zijn column in Het Nieuwsblad.

"De premisse is nochtans simpel. Wij willen graag dat Mark bij de ploeg blijft en ik denk dat hij zelf ook weet dat het gras nergens groener is. Alleen mag hij in de euforie van de Tour zijn marktwaarde niet overschatten. Als iedereen normaal doet, komen we er wel uit." Die voorspelling is uiteindelijk waarheid gebleken.

Nieuws
  • cor vos