HomeCyclocrossErwin Vervecken verwacht dat Van der Poel er direct staat: 'Hij is...

Erwin Vervecken verwacht dat Van der Poel er direct staat: ‘Hij is de meest complete crosser van allemaal’

De rentree van Tom Pidcock, Wout van Aert en Mathieu van der Poel is bijna daar. Erwin Vervecken verwacht zeker dat de Nederlander er direct zal staan.

Vervecken doet zijn verhaal in Het Nieuwsblad. De drievoudig-wereldkampioen denkt dat de komende weken – als Van Aert en Pidcock terugkeren in de cross – Toon Aerts en Eli Iserbyt nog boven de rest zal staan. “Wout heeft sowieso een aantal wedstrijd nodig om erin te komen. Pidcock moet in de cross sowieso nog bewijzen dat hij erbovenuit steekt. Maar het is vooral Eli zelf die de voorbije weken heeft getoond dat hij de skills heeft om het te kunnen.”

Vervecken is onder de indruk van de kleine Belg. “Hij heeft zowel mentaal als fysiek een enorme stap voorwaarts gezet, heeft aan maturiteit gewonnen. Dat zijn de eigenschappen die je nodig hebt om Wout en co te kloppen. Als je in zijn gezelschap aan de laatste ronde begint, dan heb je een probleem.”

Eli Iserbyt in Besançon

Vervecken denkt dat in tegenstelling tot Van Aert wereldkampioen Mathieu van der Poel minder ritme nodig zal hebben. “Dat crossgevoel kan je op training simuleren. Je kan ook niet vaak trainen op ondergronden zoals ze die bijvoorbeeld zaterdag in Boom gaan rijden. Mathieu is een ander verhaal. Hem zie ik meteen meedraaien voor de overwinning omwille van zijn uitmuntende techniek.”

“Hij is de meest complete crosser van allemaal”, gaat Vervecken verder. “Hij heeft niet veel nodig om er te staan. Wout zie ik vooral nog uitblinken in de baggercrossen.” Vervecken zal echter ook vooral duimen voor Aerts en Iserbyt. “Omdat ze een verschrikkelijk hoog niveau halen en omdat ze ons tot nu toe spannende wedstrijden hebben geschonken. We redeneren te veel van: Ja maar, wacht tot de anderen erbij zijn… Eli en Toon verdienden beter dan zo behandeld te worden.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Van de vuistslag op Merckx tot Opi & Omi: dit waren de slechtste Tour de France-supporters ooit

De vuistslag van Eddy Merckx In 1975 jaagt Eddy Merckx op zijn zesde eindzege in...

De strijd om groen: Keizer Sagan tegen Koning Van Aert

Als de sprint in Sonderborg een voorproefje was, dan mogen we ons de komende...

Wout van Aert rijdt in dienst over kasseien: ‘We gaan de gele trui niet verdedigen’

Jonas Vingegaard liet na de derde etappe al aan Deense media weten dat Wout...

Column | Leuk zo’n Tourstart in Denemarken, maar zo’n vroege rustdag is de hel!

Normaal gesproken zijn rustdagen in de Tour al een kwelling waarbij het beklimmen van...

Meer zoals dit

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.

Eli Iserbyt gaat z’n geluk beproeven op de mountainbike komende zomer: ‘Ideaal om iets nieuws te ontdekken’ 

De kleine Belg gaat Mathieu van der Poel achterna. Hij vertelt erover.