9 Wereldsterren die je misschien niet op de racefiets had verwacht, maar wel degelijk fanatieke fietsers zijn

Fietsen is populair en ook de 'groten der aarde' doen daar aan mee! Hieronder vind je 9 wereldsterren van wie je misschien niet verwacht dat ze regelmatig op de racefiets kruipen, maar de één is nog fanatieker dan de ander!

lance armstrong ben stiller

1) Matt Damon

De acteur die we onder andere kennen van de films over Jason Bourne (niet te verwarren met Jason Osborn, stagiair bij QuickStep en winnaar van het eerste WK Zwift..) reed in Zuid Afrika voor de opname van de rugbyfilm Invictus bijvoorbeeld de 110 kilometer Cape Argus Cycle Tour, op een racetandem met z'n broer Kyle.

2) Jennifer Aniston

Voor Jennifer Aniston bekend werd door in Friends de rol van Rachel te vertolken, was ze fietskoerier in New York. Ze vond het de zwaarste baan die ze ooit heeft gezegd, zei ze. Maar haar liefde voor fietsen leed er niet onder, want ook nu stapt ze nog regelmatig op de racefiets.

3) Pippa Middleton

De zus van Kate Middleton is misschien wel de meest fanatieke van het stel, want ze deed mee aan meerdere fietsevenementen en triatlons, maar bovenal reed ze in 2014 in acht door 12 staten van de Verenigde Staten om geld op te halen voor het goede doel.

4) Jennifer Lopez

Na de eerste Jennifer is er nog een Jennifer die graag fiets en ze heet van achter dan weer Lopez. Maar ze fietst dus liever dan ze loopt... Lopez deed mee aan verschillende toertochten in Amerika. De inmiddels 52-jarige J-Lo lijkt de eeuwige jeugd te hebben; fietsen is natuurlijk haar geheim...

Nog even klikpedaaltjes en je hoort er helemaal bij, Jennifer!

5) Stella McCartney

Stella McCartney is de dochter van Paul McCartney en voor wie niet zo in de modewereld zit: daar is ze vrij groot als ontwerpster. Om inspiratie op te doen stapt ze ook regelmatig op de racefiets. Die inspiratie vertaalt zich redelijk direct uit in fietsen, want ze onlangs beschilderde ze voor Cannondale achttien limited edition fietsen.

Een van de achttien fiestsen. | Beeld: Cannondale

6) Ben Stiller

Acteur Ben Stiller is een groot fietsfan en kruipt zelf ook regelmatig op de fiets. Hieronder in een grappig filmpje uit 2009 waarin hij in de Tour gaat warmrijden op de tijdritfiets van Lance Armstrong.

7) Matthew McConaughey

Nog een mattie van Lance (al bekoelde de liefde enigszins na Armstrong dopingbekentenis, maar inmiddels is het weer goed). De acteur uit onder andere The Wolf of Wall Street en True Detective komt ook uit Texas en rijdt regelmatig een rondje met Armstrong.

8) John Kerry

Voormalig Amerikaans presidentskandidaat en minister van Buitenlandse Zaken is een zeer gepassioneerde wielerfan. Hij reed bij meerdere evenementen mee met Jonathan Vaughters, die onder de indruk was de fitheid van de toch toen ook al op leeftijd zijnde Kerry.

9) George Clooney

De acteur die onder andere Batman speelde en bekend is van de Oceans-films heeft een huis in het Italiaanse Como. Dat is natuurlijk een fietslocatie bij uitstekt - de Ronde van Lombardije start of finisht daar elk jaar. Maar Clooney kiest voor de mountainbike. Hij rijdt regelmatig één van de routes die daar is uitgezet. Geen racefiets dus, maar de mtb tellen we uiteraard ook mee!

Pelotonpraat
  • YouTube BikeLBK.com