Collega's diep onder de indruk na knalprestatie Wout van Aert: 'Toen ik vooraan kwam was er al eentje gaan vliegen... straf!' 

Veni, vidi, foetsie op het fietsie, voor Wout van Aert gisteren in cross van Boom. Z'n collega's bleven in verwondering en béwondering achter...

wout van aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Hij reed iedereen meteen op een hoop bij z'n rentree. Waar Tom Pidcock, mede door een onwillige knie, niet verder kwam dan een zevende plek bij z'n rentree in het veld, daar heerste Wout van Aert vanaf het begin in de modder. Hij reed bijna twee minuten weg bij de concurrentie en won.

Die concurrentie kon na afloop alleen maar met bewonderende woorden spreken over Van Aert. De nummers één, twee en drie lieten aan Sporza weten wat ze van de dadendrang van de drievoudig wereldkampioen vonden.

'Best of the rest' Toon Aerts: "Het is ongelooflijk wat Wout van Aert hier in zijn eerste cross van het seizoen doet.Dat hij zich meteen vooraan kwam mengen, was te verwachten. Maar dat hij er al na een ronde zo’n lap op zou geven, toont veel zelfvertrouwen. Na mijn valpartij kon ik zijn tempo gewoon niet volgen."

Nummer drie Lars van der Haar: "Ik kwam de eerste ronde geen meter vooruit. Gelukkig kon ik in de rest van de wedstrijd nog opschuiven. Maar toen ik vooraan kwam, was er wel al eentje gaan vliegen … Straf!"

Nummer vier Eli Iserbyt: "Wat hij vandaag doet, is enorm. Hij was meteen ribbedebie. Je ziet wel dat Wout op zo’n parcours thuis is. Om hem te kunnen volgen, moet ik hopen op een iets snellere wedstrijd."

Cyclocross
  • Cor Vos